Staten varsler massivt nedsalg i Entra

Har hyret inn meglerhus for å selge aksjer verdt inntil 2,6 milliarder norske kroner i eiendomsselskapet.

Staten, representert ved Nærings- og Fiskeridepartementet, vil selge inntil 20,3 millioner aksjer i eiendomsselskapet Entra.Det fremgår av en børssmelding sendt ut etter stengetid på Oslo Børs tirsdag.Aksjeposten tilsvarer rundt 11 prosent av de utestående aksjene i Entra.Endelig pris og størrelse på aksjesalget vil bli bestemt gjennom en akselerert bokbyggingsprosess rettet mot norske og internasjonale investorer. ABG Sundal Collier, Carnegie og UBS er hyret inn som tilretteleggere, mens Wilborg Rein bidrar med juridiske råd.Basert på tirsdagens sluttkurs på 129 kroner, er aksjeposten verdt vel 2,6 milliarder kroner.Bøkene kan lukkes når som helst, opplyses det.Totalt eier staten 61.368.893 aksjer i Entra, tilsvarende en eierandel på 33,4 prosent.Aksjen har steget 12 prosent siden nyttår og toppet på 136,8 kroner den 20. mai.Børsverdien tirsdag er på 23,7 milliarder kroner.