Storkontrakt gir knallsterkt datapunkt for tankmarkedet

Occidental Petroleum har sikret seg 5-7 VLCCer på lange kontrakter.

Børs

Occidental Petroleum skal ha tatt inn 5-7 moderne VLCCer på 3-5 års time charters, melder kilder som Arctic Securities har tilgang til.Ratene skal ligge i området 37-43 tusen doller om dagen avhengig av hvorvidt skipet har scrubber eller ikke, melder Arctic Securities.Datapunktet viser at VLCCer med scrubbere og ECO-design kan få 3-årskontraker på hele 43 tusen dollar per dag i dagens marked.Alibra Shipping Limited estimerer henholdsvis 1-år og 3-års timecharter rater på 33 og 32 tusen dollar per dag. Dette er konsistent med konsensus' forventninger om en ECO/scrubber premie på 10.000+ dollar per dag.Med tirsdagens datapunkt om spot rater på 24.173 dollar om dagen (TD3), en oppgang på 88,4 prosent den siste måneden, må Occidental-kontraktene sies å være et svært sterkt datapunkt for tankmarkedet.Videre melder Tradewinds at det er Trafigura som vil hyre VLCCen som SK Shipping kjøpte fra Hunter Group for 98 millioner dollar. Det skal være snakk om en 5-årig timecharter med en dagrate på 38.000 dollar.Scrapping-aktivitetEn Bahri-eid VLCC fra 1996 skal ha blitt solgt for skraping, ifølge Pareto Securities.Den 23 år gamle japanske tankeren blir den femte VLCCen som hugges opp for inneværende år.I 2018 ble 35 VLCCer levert til skraping, ifølge Compass Maritime.

occidental
vlcc
tank
Nyheter
Børs