Supplyrederier i medvind da børsen viste svakhet

To skadeskutte supplyrederier var lyspunktene på Oslo Børs tirsdag. For konkurstruet riggselskap kan det være kroken på døra onsdag morgen.

Børs

Utviklingen på Oslo Børs var negativ tirsdag. Hovedindeksen endte i 861,59 poeng, ned 0,91 prosent.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for drøye 4,1 milliarder kroner.Av de tungtveiende aksjene i indeksen falt DNB og TGS henholdsvis 1,75 og 3,20 prosent.Oljeprodusentene Equinor og Aker BP opplevde en svak dag på børs og endte ned henholdsvis 1,49 og 1,10  prosent.I Europa mistet DAX 0,32 prosent, CAC40 falt 0,04 prosent, mens FTSE 100 var opp 0,18 prosent ved stengning på Oslo Børs.Wall Street falt etter åpning, og etter én times handel var S&P 500 ned 0,28 prosent.OljeprisenBrentoljen steg 0,40 prosent til 65,00 dollar ved stengning på Oslo Børs tirsdag.USA vil innføre «signifikante» sanksjoner mot Iran i stedet for å ty til militære aksjoner. Etter nedskytingen av en amerikansk drone i forrige uke, har spenningen i Midtøsten gått noe ned.Videre er det økt frykt for en svak etterspørselsside i oljemarkedet.Svake nøkkeltall fra både USA og Kina i mai og juni har fått flere anerkjente energibyråer til å nedgradere sine estimater for oljeetterspørselen for 2019. Det ser tilsynelatende ut som at tollbarrierene mellom USA og Kina begynner å slå inn på harde data.På tilbudssiden handler det meste om OPEC-møtet som avholdes i Wien 1. - 2. juni. Konsensus forventer at møtet vil konkludere med en kuttavtale, minst ut året, på nivå med dagens avtale.Dolphin DrillingIfølge en børsmelding mandag kveld ville Dolphin Drilling begjære selskapet konkurs med mindre det kom til enighet med kreditorene om refinansieringen av selskapet innen tirsdag 25. juni klokken 14:00.Tirsdag skriver selskapet i en børsmelding at kreditorene har bedt om mer tid for å oppnå enighet om en restrukturering av selskapet.Styret har derfor besluttet å flytte fristen for en slik enighet til klokken 10:00 onsdag 26. juni 2019.Styret gjentar at selskapet fortsatt vil være insolvent selv om restruktureringen iverksettes på såkalt samtykke-basis.Aksjen endte dagen ned 39,57 prosent til 1,06 kroner.Spetalen inn i Bonheur  Under Investordagen i regi av Hegnar Media tidligere denne måneden benyttet investor Øystein Stray Spetalen sjansen til å være kritisk til ESG og såkalte «grønne» aksjer.Nå har Spetalen kjøpt 116.016 aksjer i Fred Olsen-eide Bonheur. Det tilsvarer en investering på 18,96 millioner kroner.Bonheur har de senere årene fått mye oppmerksomhet grunnet eierskapet i riggselskapet Dolphin Drilling som nå står på randen til konkurs. Men de seneste 15 årene har selskapet primært investert i vindenergi, som i dag utgjør 80 prosent av porteføljen.Mens 47 prosent av porteføljen består vindfarmer på land, utgjør fartøy tilknyttet installasjon av vindparker offshore 33 prosent.Pareto Securities er det eneste meglerhuset som følger selskapet. Pareto opererer med et kursmål på 225 kroner og ser dermed en oppside på omkring 39 prosent fra dagens kurs.Aksjen klatret 0,93 prosent til 162,0 kroner på børs tirsdag.Fjord1Etter stengetid på Oslo Børs i går ble det kjent at Fearnley Securities har mottatt en forespørsel fra en investor om å undersøke mulighetene for å kjøpe 3-5 prosent av aksjene i Fjord1.Tirsdag morgen kom meldingen om at investoren har fullført kjøp av 3,15 millioner aksjer i Fjord1 til kurs 41 kroner. Dette utgjør 3,15 prosent av aksjene i selskapet.Investoren ga dermed drøyt 129 millioner kroner for aksjene.Fjord1-aksjen steg 11,11 prosent til 40,00 kroner.Solstad OffshoreSolstad Offshore klatret nærmere 30 prosent mandag etter at elektriker-bjellesau Eigel Ingvar Thom har kjøpt seg opp i det gjeldstyngde supplyrederiet. Tirsdag fortsatte oppgangen og aksjen la på seg 13,10 prosent til 1,71 kroner. Thom sitter dermed med en pen urealisert gevinst bare dager etter at han tok en posisjon i Solstad.AF GruppenStrøm Gundersen Vestfold, der AF Gruppen er hovedaksjonær, er valgt som entreprenør for oppføring av byggetrinn 2 på leilighetsprosjektet Nye Kilen Brygge i Sandefjord, ifølge en børsmelding tirsdag.Kontrakten gjennomføres ifølge meldingen som en totalentreprise og har en verdi på 122 millioner kroner ekskl. mva. Prosjektet ferdigstilles i 2020.Aksjen falt 0,30 prosent til 167,5 kroner.TelenorESA har forelagt Telenor ytterligere argumenter og bevis i undersøkelsen av om selskapet misbrukte en dominerende markedsposisjon og hindret konkurranse innen mobilkommunikasjon i Norge.Telenor er invitert til å gi kommentar innen 13.august 2019, og kan be om å bli hørt også muntlig. Tillegget til varselet foregriper ikke den endelige konklusjonen i saken.I tillegg nedgraderte DNB Markets aksjen til selg fra hold, men beholder kursmålet på 183 kroner.Aksjen endte dagen ned 0,77 prosent til 186,55 kroner.DOFDOF var også blant vinnerne etter å ha kalt inn til et obligasjonseiermøte for alle sine tre obligasjonslån. I tillegg har DOF Subsea fått utsettelse på en av sine obligasjoner til slutten av november.DOF-aksjen la på seg 10,56 prosent til 3,56 kroner.Komplett bankNominasjonskomiteen i Komplett Bank har blitt informert om at styreleder Live Haukvik ønsker å fratre vervet.Komiteen foreslår at Stig Eide Sivertsen (60) velges til ny styreleder.Forespørselen begrunnes med en langvarig situasjon med en ekstraordinær arbeidsmengde for styrets leder, som over tid har blitt stadig mer utfordrende å kombinere med Haukviks stilling som finansdirektør i Komplett Group.Komplett-aksjen endte dagen ned 2,63 prosent til 8,88 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs