SV-topp brukte 30 mill på PR-råd fra partivenninne

Partivenninne cashet inn da tidligere SV-topp hyret inn PR-rådgivere til Oslo-bystyrets klimasatsning.

Børs

Etaten med ansvar for Oslo-byrådets klimasatsing har brukt over 30 millioner kroner på kommunikasjons- og markedstjenester fra PR-selskaper, skriver Nettavisen. Etaten ledes av tidligere SV-topp Heidi Sørensen.For å markere Oslo som miljøhovedstad i Europa, inngikk kommunen en avtale med PR-selskapet Redink.En av nøkkelpersonene rådgiver Silje Schei Tveitdal, som var partisekretær i SV mens Heidi Sørensen satt på Stortinget for samme parti. Hun fakturerer 1.200 kroner per time (eks mva) for rådene til Klimaetaten, melder Nettavisen.- Jeg har beklaget vurderingen vi gjorde da avtalen med Redink ble fornyet i 2018. I ettertid ser jeg at dette var en dårlig vurdering og at vi allerede da burde ha utlyst nye anbud, sier Heidi Sørensen til Nettavisen.Etter at overforbruket ble avdekket har Klimaetaten stoppet avtalen og lyst ut en ny avtale.

oslo bystyre
klima
sv
heidi sørensen
Nyheter
Børs