Tidewater fortsetter å score i Nordsjøen

Offshorekjempen har på kort tid sikret seg hele fem solide kontrakter i Nordsjøen.

Børs

På befraktningsdesken til det amerikanske offshorerederiet Tidewater har det vært svært travelt så langt i juni.For én uke siden skrev Hegnar.no at rederiet, som i fjor slo seg sammen med Gulfmark Offshore, hadde sikret seg tre lange kontrakter for oljeselskapet Taqa på kun fire dager.Den forsterkede posisjonen i Nordsjøen som følge av sammenslåingen, har nå betalt seg i form av ytterligere 2 kontrakter.Det 2003-bygde plattform forsyningsskipet (PSV) «Highland Eagle» har ifølge Pareto Shipbrokers fått en 5-måneders kontrakt med en ikke-nanvgitt aktør. Kontrakten startet opp før helgen, og inkluderer muligheter for forlengelse.I tillegg er den 2013-bygde PSV-en «Highland Knight» hyret av ConocoPhillips UK for en periode på 2 år. Også denne kontrakten kan forlenges. Oppstart er 1. juli, ifølge Pareto.Fra før er det kjent at PSV-en «Troms Lyra» skal støtte Borr Drilling i forbindelse med en borekampanje på inntil 3 brønner. Raten er på rundt 12.500 pund pr. dag, ifølge Fearnley Offshore Supply. Videre er PSV-ene «Enea» og «Highland Prestige» tildelt fast arbeid i 2 år, pluss ytterligere 3x1 års opsjoner. Oppstart er i starten av juli.Da Tidewater gjenoppsto fra Chapter 11 sommeren 2017, var det med en gjeldsbyrde som var redusert med over 12 milliarder kroner, eller rundt 80 prosent. Dermed kan nok amerikanerne klare seg med lavere rater enn en del av sine norske konkurrenter som fortsatt har en betydelig gjeld.Les også: Meglerhus venter sterkere supplymarked

gulfmark
tidewater
offshorerederi
pareto shipbrokers
psv
offshoremarkedet
nordsjøen
conocophillips
Nyheter
Børs