Tilbake i Nordsjøens «hot pot» etter årevis i Brasil

Maersk-eid ankerhåndterer har returnert til Nordsjøen og går rett inn i et sylstramt spotmarked.

Etter flere år med operasjoner for blant annet Equinor og Petrobras i Brasil er den 17 år gamle ankerhåndtereren (AHTS) «Maersk Handler» tilbake i Nordsjøen.Det skriver det danske offshorerederiet Maersk Supply Services på sine Facebook-sider.Etter å ha blitt mobilisert fra Rio de Janeiro har fartøyet de seneste ukene undergått vedlikehold og enkelte oppgraderinger.Tirsdag startet «Maersk Handler» på sin første jobb etter returen fra Brasil; et spotoppdrag for Bluewater som blir etterfulgt av en jobb for Anasuria i juli. Maersk Supply Services har nå fem fartøyer i Nordsjøens spotmarked. Alle er for øyeblikket sysselsatt i et marked som er helt utsolgt. «Maersk Handler» ble levert fra Langsten Slip & Båtbyggeri AS i Tomrefjord sommeren 2002, og skal ha kostet rundt 270 millioner kroner å bygge, ifølge Maritimt Magasin.Les også: - Kan få stor effekt på markedet


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også