Tre meglerhus kutter kursmålet på Elkem

Kepler Cheuvreux senker kursmålet på Elkem-aksjen til 27 kroner fra tidligere 42 kroner per aksje, ifølge TDN Direkt. Nordea Markets tar sitt kursmål ned til 32 kroner fra 38 kroner, mens DNB Markets nedjusterer til 32 kroner fra 40 kroner. Samtlige meglerhus gjentar kjøpsanbefaling på aksjen, ifølge nyhetstjenesten."Hvis den politiske og økonomiske situasjonen stabiliserer seg er vi sikre på at Elkems lønnsomhet vil forbedres igjen. En sterk global posisjon kombinert med videre spesialisering og positive effekter fra optimalisering av driften vil sikre dette", skriver Nordea.Kepler Cheuvreux senker ebitda-forventningen for 2019 og 2020 med henholdsvis 31 og 33 prosent-"Selv om mesteparten av forandringen reflekterer den allerede kjente utviklingen i spotprisene fremgår det at Elkem har lavere snittpris enn de kinesiske sportprisene og at volumene er lavere i kvartalet", skriver meglerhuset."Selv om vårt rullerende resultat per aksje-estimat på 1,5 kroner indikerer en nedside i nær fremtid forsetter vi å vente at eiendelene ikke anvendes til sitt fulle potensial", heter det videre.Elkem har det seneste året falt 34,36 prosent, og er så langt i år opp 6,15 prosent.I skrivende stund er aksjen ned 2,24 prosent til 21,84 kroner på Oslo Børs.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker