Tror Yara vil stige fra start

DNB Markets spår opptur.

Børs

Yara avholder kapitalmarkedsdag onsdag, og varsler ifølge presentasjonsmateriellet høyere utbytteandel og mulig spin-off.- Etter en første gjennomgang ser det ut til at selskapet innfrir på målsetningen om forbedringstiltak på 600 millioner dollar innen 2023. Videre vurderer selskapet en utskillelse og separat børsnotering av industridivisjonen. Det ser i denne forbindelse ut til at selskapet ønsker å bli sittende som en betydelig eier i den utskilte virksomheten, skriver DNB Markets i dagens aksjerapport.Utbytteandelen i Yara jekkes opp fra 40-45 prosent til 50 prosent av resultatet.Meglerhuset venter at aksjen vil reagere positivt ved åpning i dag, og har før evt. endringer en kjøpsanbefaling med kursmål 480 kroner.DNB-analytikerne ser dermed en oppside i aksjen på rundt 15 prosent fra gårsdagens sluttkurs.

dnb markets
yara
utbytte
fisjon
kapitalmarkedsdag
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse