Tungvektere stiger markant etter nyheter

Børs

Ved lunsjtider (kl. 11.40) er hovedindeksen i 864,57, etter en oppgang på 0,45 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 964 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av børsoppgang i USA  i går og stigende Asia-børser  tidligere i dag.Gårsdagens uttalelser fra USAs finansminister Steven Mnuchin om at han ser en vei frem mot en handelsavtale med Kina bidrar til å løfte stemningen.OljeprisenBrent-oljen er torsdag ved lunsjtider ned 0,74 prosent til 66,00 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,64 prosent til 59,00 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Sent tirsdag kveld viste tall fra American Petroleum Institute (API) at råoljelagrene i USA falt med 7,5 millioner fat i forrige uke.Onsdag offentliggjorde Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy at råoljelagrene falt med 12,8 millioner fat i forrige uke. Forventningen i markedet var et fall på 2,5 millioner fat.- Mye av lagertrekket skyldes sterk etterspørsel. Vi kan endelig observere effekten av produksjonskuttene fra OPEC, og vi begynner å se effektene av kuttene i Venezuela, sa Phil Flynn, analytiker hos Price Futures Group, til Reuters.Equinor faller 0,06 prosent til 170,35 kroner, DNO er ned 0,26 prosent til 15,58 kroner, mens Aker BP er ned 1,01 prosent til 244,80 kroner etter å ha boret knusktørt .DNBBank of America Merrill Lynch har oppgradert DNB-aksjen til kjøp fra tidligere nøytral. Meglerhuset påpeker at det norske markedet skiller seg ut med renteøkninger fra sentralbanken, mens andre sentralbanker blir duete, og tror dette gjør DNB attraktivt både relativ til nordiske konkurrenter så vel som europeiske.DNB-aksjen stiger 1,48 prosent til 157,60 kroner.Norsk HydroDanske Bank gjenopptar dekning på Norsk Hydro  med kursmål på 43 kroner per aksje. Meglerhuset peker på at de siste 15 månedene har vært utfordrende, men ser nå lys i enden av tunnelen. Norsk Hydro klatrer 2,38 prosent til 30,54 kroner.EntraStyret i Entra har besluttet å ansette Sonja Horn som ny adm. direktør . Horn erstatter Arve Regland, som slutter 30. juni for å bli finansdirektør i Fredensborg AS .Aksjen er ned 0,31 prosent til 130,60 kroner.OceanteamOceanteam har sikret en ny charterkontrakt for CSV-fartøyet “Southern Ocean” for en dypvannsinstasllasjon for Fugro i Malaysia. Arbeidet er ventet å være ferdig i tredje kvartal i år. Aksjen blir belønnet med en kursoppgang på 6,97 prosent til 0,35 kroner.SeadrillDNB Markets har gjort en gjennomgang av investeringsplaner, guiding og kontantstrøm hos de største globale oljeselskapene fremover. Konklusjonen på Seadrill er en kjøpsanbefaling med kursmål 20 dollar, rundt 170 kroner målt i dagens dollarkurs.Dermed ser analytikerne en oppside i aksjen på rundt 400 prosent  fra dagens nivåer.Seadrill stiger hele 14,04 prosent til 37,10 kroner.NorwegianAmerikanske luftfartsmyndigheter har funnet en potensiell, ny sikkerhetsrisiko ved Boeing 737 MAX-flyene.Norwegian faller 0,80 prosent til 34,94 kroner. Vinnere og tapereBonheur, der Øystein Stray Spetalen nylig plukket opp noen aksjer, legger på seg 3,35 prosent til 169,50 kroner. Borr Drilling klatrer 5,64 prosent til 75,80 kroner, mens Napatech er opp 10,33 prosent til 1,34 kroner.Lavo.tv, som inntar en tredjeplass på vinnerlisten, stiger 14,29 prosent til 0,08 kroner. Merkur Market-kollega BRAbank trekker opp 23,81 prosent til 13,00 kroner, og troner dermed toppen. Solstad Offshore korrigerer ned etter kraftig oppgang i det siste, og topper taperlisten med et fall på 11,20 prosent til 1,63 kroner.Hiddn Solutions og Merkur Market-duoen Softox Solutions og Induct faller henholdsvis 7,50 og 7,27 prosent. 

oslo børs
oljeprisen
entra
oceanteam
dnb
norsk hydro
seadrill
Nyheter
Markedskommentarer
Børs