Volvo og Uber lanserer selvkjørende produksjonsbil

- Innen midten av det neste tiåret forventer vi at en tredjedel av salget vårt vil være fullstendig selvkjørende biler, sier konsernsjef Håkan Samuelsson i Volvo Cars.  

Børs

Siden 2016 har Volvo samarbeidet med taxitjenesten Uber for å fremskynde utviklingen teknologi til selvkjørende biler.Målet med samarbeidet er at Volvo skal kunne levere tusenvis av basisbiler med plattformer som er klargjort for selvkjøring de neste årene. I den forbindelse er det laget en rekke prototyper.Onsdag viser de to selskapene frem den første produksjonsbilen som, i kombinasjon med Ubers selvkjørende system, er i stand til å kjøre helt selv.En vanlig XC90 er utstyrt med sikkerhetsfunksjoner som gjør at Uber kan installere sitt eget selvkjørende system. - Dette skal i fremtiden gjøre det mulig for Uber å ha selvkjørende biler i sitt eget nettverk, og bruke disse i en autonom samkjøringstjeneste (ridsharing service), skriver Volvo i en pressemelding.Kombinasjonen av Ubers selvkjøringsystem og Volvos plattform skal gjøre Uber i stand til å tilby sikker samkjøring uten at spesialtrente medarbeidere må operere og overvåke bilen når den ferdes i områder beregnet for selvkjørende biler, opplyses det.- Vi tror selvkjørende teknologi vil gjøre det mulig for oss å forbedre sikkerheten ytterligere og det er selve fundamentet i selskapet vårt. Innen midten av det neste tiåret forventer vi at en tredjedel av salget vårt vil være fullstendig selvkjørende biler, sier konsernsjef Håkan Samuelsson i Volvo Cars i en kommentar. - Samarbeidet med Uber understreker vår ambisjon om å være den foretrukne leverandøren for de ledende ridehailing-selskapene i verden, fortsetter han. Volvo planlegger å bruke tilsvarende autonome plattform, som i samarbeidet med Uber, når selskapet skal lansere sine fremtidige selvkjørende biler på starten av 2020-tallet. Teknologien, som kommer på Volvo Cars biler SPA2-plattform (Scalable Product Architecture), vil utvikles slik at bilene skal kunne være selvkjørende på spesielt tilrettelagte områder, som motorveier og ringveier, uten at bilen må overvåkes av mennesker. 

volvo
uber
selvkjørende biler
volvo xc90
Nyheter
Børs