Yara-analytiker: Dette må du følge med på

Børs

Med flere nye styremedlemmer og endret ledelsessammensetning i Yara siden forrige kapitalmarkedsdag, kan det være spesielt interessant å følge med på selskapets kapitalmarkedsdag onsdag.Det skriver SEB-analytiker Jo Erlend Korsvold, ifølge TDN Direkt.Han mener det er spesielt tre ting som kommer til å stå i hovedfokus; kostnadsforbedringsprogrammet, en oppdatering rundt den strategiske prosessen for salg av virksomheter og litt rundt investeringer og kapitaldisiplin.- De har adressert at de kommer til å komme med en oppdatering på forbedringsprogrammet og at skal forlenges, hvor spørsmålet er hvor mye og hvilken tidsramme. Vi forventer et kostnadsforbedringsprogram i størrelsesorden 200 millioner dollar i perioden 2020-2022, sier analytikeren ifølge nyhetsbyrået. - Yara har sagt de skal strømlinjeforme selskapet og bli et rendyrket 'crop nutrition' selskap. Scrubber-virksomheten, AddBlue og Mining Application er til salgs. Vi kan få en oppdatering på prosessene der og en tidslinje på de ulike delene, sier Korsvold til TDN Direkt. Analytikeren venter også noen oppdateringer om hva Yara tenker om utbytte, spesielt ved et eventuelt salg av en eller flere virksomheter.- Håkon Fure fra Trøim-kontrollerte Magni har kommet inn i styret, så det kan tenkes at de kan si noe om hvilken distribusjon det blir til aksjonærer gitt at balansen er innenfor målsetningene ved et salg av eiendeler, sier han avslutningsvis.

yara
seb
Nyheter
Børs