Advarer mot syv aksjer

Investtech opererer med en egen «hold-deg-unna-portefølje». Formålet med porteføljen er å vise investorer hvilke aksjer man (ifølge Investtechs analyser) bør holde seg unna.Dette kan være aksjer med høy risiko i forhold til mulig oppside, negativt teknisk bilde, negative innsidere og/eller at aksjene vurderes vesentlig svakere enn markedsindeksen.I løpet av forrige uke la porteføljen på seg 2,02 prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs falt 2,45 prosent. Det betyr at porteføljen er opp 7,95 prosent hittil i år.Denne uken velger Investtech å inkludere REC Silicon i porteføljen. Samtidig kvitter de seg med Idex Biometrics.Hold-deg-unna-porteføljen (torsdag):

  • REC Silicon
  • PGS
  • ABG Sundal Collier
  • Nordic Nanovector
  • Magseis Fairfield
  • SeaBird Exploration
  • Austevoll Seafood
Utvalget er basert på de tekniske indikatorene som Investtech legger mest vekt på, henholdsvis trend, formasjoner, støtte og motstand, og volum.Trend er det aller viktigste og den porteføljeansvarlige forsøker å finne aksjer som ligger i fallende trend på mellomlang eller på kort sikt. For å kunne få en enda bedre timing på kjøpene, analyserer Investtech også formasjoner, støtte- og motstand og innsidehandel.Eksempler på aksjer som kan tas inn i porteføljen:
  • Fallende trend
  • Brudd ned gjennom motstand
  • Salgssignal fra formasjon som varsler at en fallende trend begynner


Les også