Advarte mot aksje - i dag kom krakket

Publisert 30. juli 2019 kl. 12.25
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 245 ord
SeaBird Exploration meldte tirsdag morgen at .Utsettelsene kommer som følge av vanskeligheter knyttet til manglende kapasitet, ettersom SeaBird for øyeblikket mangler grunnleggende utstyr for å få gjennomført operasjonene.Dette medfører økte kostnader og vil følgelig tynge resultatet i 2. og 3. kvartal. Nyheten blir ikke godt mottatt på Oslo Børs, hvor aksjen stuper 15,71 prosent til 0,94 kroner. Tidligere i dag var aksjen nede i 0,90 kroner, hvilket er en nedgang på nesten 20 prosent fra gårsdagens sluttkurs.SeaBird Exploration er en av aksjene i Investtechs “hold-deg-unna-portefølje”. Da aksjen ble tatt inn i porteføljen 12. april sto aksjen i 1,24 kroner. Basert på gårsdagens sluttkurs på 1,12 kroner hadde den falt over ni prosent og basert på sist omsatte kurs på 0,94 kroner er kursfallet på 24,19 prosent.Det gir selskapet en markedsverdi på litt over 506 millioner kroner.- SeaBird Exploration ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt etter at investorer over tid har solgt til stadig lavere kurser for å komme seg ut av aksjen. Det indikerer at optimismen i markedet er fallende og at kursen skal videre ned. Risikoen i SeaBird Exploration er svært høy, med gjennomsnittlige månedlige kurssvingninger på over 40 prosent, sier forskningssjef Geir Linløkken til Hegnar.no tirsdag.- At kursen i dager er ned over 15 prosent viser at investorene er aggressive med å selge og bekrefter den negative analysen. Aksjen er klart salg på Investtechs analyser, også på den nye lavere kursen, avslutter Linløkken.