- Aker BP tjener mest på transaksjonen

Aker BP ser ut til å ha gjort det smarteste trekket.

Børs

Mandag ble det kjent at Equinor og Aker BP diskuterer muligheten for en transaksjon som gjør at Aker BP blir storeier i Lundin Petroleum.Anders Holte fra Kepler Cheuvreux har klare anbefalinger til hvordan man bør forholde seg til transaksjonen:- Sånn som vi ser på transaksjonen er dette det første steget mot en fusjon mellom Aker BP og Lundin. En mulighet som lenge har vært diskutert. Derimot har vi vært noe skeptiske til muligheten om eierne av de respektive selskapene er langtidsfokuserte og industrielle. Når det er sagt, vil fusjonen bety at Aker BPs svake frie kontantstrøm og en høy break even etter utbytte vil falle bort. For oss hadde en sånn avtale vært klart positivt for Aker BP sånn som det står nå.Hvordan skal man forholde seg til selskapene?- Aker BP må mest sannsynlig tilby Equinor mer enn markedsverdien for aksjeandelen i Lundin, så en overvekt i Lundin kunne vært en god idé. Derimot er det ingen tvil om at Aker BP ville tjent mest hvis Lundin og Aker BP skulle fusjonert. Aker BPs egenkapitalprissetting har hengt etter Lundin siden tidlig 2019. Hovedgrunnen til forskjellen i prissettingen er etter vårt syn FCF utbytte, som er vel så dårlig på grunn av Aker BPs ekspansive capex-program.Equinor er i skrivende stund ned 0,09 prosent, Aker BP ned 1,35 prosent og Lundin Petroleum ned 1,45 prosent.

aker bp
equinor
lundin petroleum
energi
Nyheter
Børs