Aker Energy henter 860 millioner

Børs

Aker Energy har inngått en avtale om å utstede en konvertibel underordnet obligasjon på 100 millioner dollar til Africa Finance Corportaion (AFC), ifølge en melding mandag.Obligasjonen har en kupong på 5,5 prosent per år og vil bli konvertert til egenkapital dersom Aker Energy gjennomfører en IPO, til en avtalt rabatt til IPO-prisen på 1,85 prosent per år. Obligasjonene har en løpetid på fem år, med opsjon om forlengelse på ytterligere tre år, opplyses det.Provenyet vil brukes delvis til å finansiere utviklingen av Deepwater Tano Cape Three Points-blokken (DWT/CTP) offshore Ghana, skriver TDN Direkt.Som del av avtalen har AFC mottatt egenkapital-warrants med rett til å tegne seg for aksjer i Aker Energys fremtidig egenkapitaltilbud for opptil 50-100 millioner dollar.AFC har også til hensikt å delta i andre kapitalmarkedsaktiviteter som Aker Energy vil gjennomføre i fremtiden, opplyses det.AFC er eninstitusjon som primært investerer i selskaper og infrastrukturprosjekter som opererer i Afrika, med en egenkapitalbase på 1 milliard dollar. Institusjonen ble dannet i 2007 og har mer enn 20 afrikanske medlemsland, inkludert Ghana, skriver Aker Energy.Arctic Securities har vært tilrettelegger av transaksjonen.

aker energy
Nyheter
Børs