Aksjeeksperter: Kjøp denne aksjen nå før tallslipp

To meglerhus og Nordnets investeringsøkonom er bull på Europris.

Børs

I neste uke legger detaljisten Europris frem tall for andre kvartal 2019.Aksjen har momentum og er opp nærmere 12 prosent de siste to ukene. Men skal vi tro meglerforetakene Pareto Securities og Arctic Securities er det mer oppside for selskapet med en effektiv, kapital-lett forretningsmodell.Pareto og Arctic forventer at Europris vil legge frem en like-for-like omsetningsvekst på henholdsvis 7,5 og 7,8 prosent sammenlignet med i fjor. Noe av årsaken til det høye vekstestimatet forklares av at påsken, som er svært viktig for selskapet, inngår i kvartalet.Europris bygger et nytt automasjonintensivt gigantvarelager i Moss som bidra til effektivisering og kostnadsbesparelser. 1. mai begynte selskapet så smått overføringen til det nye varehuset, men det forventes ikke at hele logistikken er flyttet til den nye lokasjonen før i 2022. Arctic Securities estimerer 10 millioner kroner i kostnader relatert til overføringen i andre kvartal.Arctic har et kursmål på 35 kroner for aksjen og ser dermed en oppside på nærmere 30 prosent. Pareto opererer med et kursmål på 34 kroner og mener at p/e 12 basert på estimert inntjening for 2019 og 2020 er riktig verdsettelse for retaileren. Meglerforetaket understreker at selskapet verdsettes til 30 prosent rabatt sammenlignet med tilsvarende selskaper i utlandet og at en forventet direkteavkastning på 7,5 prosent er attraktivt.Johannesen: - Står fortsatt sterkt blant oss som kunderDe siste par årene har netthandel og endret handlemønster skapte store problemer for tradisjonelle detaljister og forhandlere. Segmentet Europris opererer innenfor, konsentrerte, billige altmulig-butikker, har allikvel vokst kraftig. Mads Johannesen, Nordnets investeringsøkonom, mener at man ikke skal undervurdere Europris sitt konsept.- Europris er gjerne lokalisert utenfor de store byene og butikkene blir i større grad sett på som et samlingspunkt og et godt gammeldags «samvirkelag» der lokalbefolkningen samles. Dette skal man ikke undervurdere, og en butikks fysiske tilstedeværelse står fortsatt sterkt blant oss som kunder, heter det fra Johannesen i et blogginnlegg.Investeringsøkonomen deler Pareto og Arctics oppfatning om verdsettelsen av selskapet og mener Europris kan være en god investering.- En vesentlig faktor her, som jeg mener ikke markedet har tatt innover seg, er den høye utbytteavkastningen på selskapet. På kurs 26 kroner betaler selskapet ut en utbytteavkastning på ca syv prosent. Her får man altså et utbytte som er syv ganger bedre enn bankrenten og et selskap der inntjeningen vokser sakte men sikkert til en Pris/fortjeneste-multippel som er langt under Oslo Børs som helhet, heter det fra investeringsøkonomen.Europris-aksjen steg 1,96 prosent til 27,02 kroner under handelen torsdag på Oslo Børs.

europris
mads johannesen
arctic securities
pareto securities
Nyheter
Børs