Aksjen doblet seg på få dager – i morgen kan det være over

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs beskjedne 0,01 prosent før den sluttet på 883,08 poeng. Det ble omsatt aksjer for litt over 3,6 milliarder kroner.Store selskaper som Hydro, Telenor og DNB falt henholdsvis 0,65 prosent, 1,28 prosent og 0,64 prosent.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 65,95 dollar, opp 2,79 prosent.Amerikanske energimyndigheter regner med at global oljeetterspørsel vil stige med 1,1 million fat pr. dag i 2019. Det er 0,2 millioner fat mindre enn i forrige rapport.Equinor la på seg 0,65 prosent og endte på 170,65 kroner.Protector ForsikringFredag ble det kjent at en rettskraftig dom fra voldgiftsretten viser at Protector Forsikring må betale omkring 75 millioner kroner for dødsbrannen på Grenfell Tower.Protector evner heller ikke å tjene penger på kjernevirksomheten i 2. kvartal 2019. Samtidig har det blitt kjent at aksjeporteføljen falt med 10 prosent i 2. kvartal.- Med utgangspunkt i de foreløpige regnskapstall forventer vi i Q2 en combined ratio for egen regning på ca. 107 prosent (inklusive tap i Grenfell Tower-saken) og et negativ investeringsresultat på ca. 69 millioner kroner. Resultat før skatt i Q2 (inkl. BSF) vil bli ca. minus 128 millioner kroner, skriver Protector i en melding onsdag.Aksjen falt 11,89 prosent til 50 kroner.Hiddn SolutionsI forrige uke informerte Hiddn Solutions om at selskapet er insolvent og driver med tap. Det resulterte i et krakk. Dersom styret ikke lykkes med å legge frem en god nok plan om videre drift, er det styrets oppfatning at det ikke er noen aksjonærverdier igjen.Styret har satt en foreløpig deadline til torsdag 11. juli klokken 21,00. Mandag hoppet aksjen 64,34 prosent fra fredagens sluttkurs på 0,129 kroner. Onsdag endte aksjen på 0,25 kroner (-13,19 prosent). Det er nesten en dobling på få dager.PGSTirsdag stupte PGS 13,85 prosent etter at selskapet meldte om en forventet omsetning på 216 millioner dollar i 2. kvartal, mens konsensus ventet en omsetning på 241 millioner dollar. - Det eneste som stiger i PGS er antall aksjer og gjelden. Det er et gammelt ordtak. De trenger fremdeles å refinansiere seg, og det tror vi er umulig uten mer egenkapital. Industrien lider av overkapasitet og liten prisingsmakt. Som all annen offshore er det vanskelig å se vendepunktet, sa Jan Petter Sissener, som er short i aksjen, til Hegnar.no tirsdag.Handelsbanken Capital Markets velger å nedgradere PGS fra kjøp til hold. Ifølge TDN Direkt kuttes kursmålet fra 30 til 13 kroner.Onsdag la aksjen på seg 0,57 prosent og sluttet på 12,415 kroner.Kongsberg GruppenKongsberg Defence & Aerospace har inngått kontrakt med Lockheed Martin Aeronautics. Ifølge en børsmelding er den på to milliarder kroner og dreier seg om levering av deler til F-35 Joint Strike Fighter. 700 millioner kroner av kontrakten er allerede produsert og levert kunde. Det resterende er for leveranser fremover i tid, opplyses det. Aksjen klatret 5,12 prosent til 123,30 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også