Aksjene som skyter fart på Oslo Børs

Børs

Oslo Børs fortsetter å holde seg i positivt terrengVed lunsjtider står hovedindeksen i 875,30, opp 1,24 prosent.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.325 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er opp 1,08 prosent til 66,50 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 2,70 prosent til 60,05 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,40 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oppgangen kommer ifølge TDN Direkt etter at medlemmene i OPEC nå virker å være enig om å forlenge produksjonskutt i 6-9 måneder før de møtes i dag, og OPEC+, som inkluderer Russland og ni andre land, møtes tirsdag.Representanter for både Russland og Saudi Arabia har gitt uttrykk for at de støtter en kuttforlengelse på 1,2 millioner fat per dag, som utløper i dag.«Jeg tror det mest sannsynligvis blir 9 måneder, men vi må snakke med andre ministere. Min preferanse er 9 måneder», uttalte Saudi Arabias energiminister Khalid Al-Falih ifølge TDN Direkt da han kom til Wien mandag morgen.Den russiske energiministeren Alexander Novak uttalte ifølge nyhetsbyrået at det mest sesongmessig fordelaktige er et kutt på 9 måneder.«I vinterperioden vil det være vanskelig å gå ut av avtalen når etterspørselen sesongmessig faller. Derfor er det mest sannsynlig og fordelaktig å forlenge avtalen med 9 måneder», sa Novak lørdag ifølge TDN Direkt.Equinor klatrer 2,37 prosent til 172,40 kroner, mens Aker BP er opp 3,39 prosent til 252,90 kroner. Sistnevnte meldte i morges at de har gjort et lite oljefunn i undersøkelsesbrønnen Froskelår Nordøst . DNO stiger 1,81 prosent til 15,73 kroner. Nel er mandag nok en gang den mest omsatte aksjen på Oslo Børs, og er nå opp 2,24 prosent til 7,07 kroner. I juni var det en eksplosjon ved en Uno-X hydrogenstasjon ved Sandvika Storsenter, og fredag ble det kjent at årsaken skal ha vært en hydrogenlekkasje grunnet en feilmontert plugg .StoravtaleBiotek-aksjen Photocure var i åpningshandel opp 35 prosent. I skrivende stund er aksjen opp 26,66 prosent til 54,40 kroner. Det skjer etter nyheten om at selskapet har inngått en global lisensavtale med Asieris Meditech Co.  for Cevira.Photocures inntektspotensiale fra utviklingen og den globale kommersialiseringen av Cevira skal ifølge meldingen være i størrelsesorden 250 millioner dollar, inkludert alle utbetalinger og potensielle milepæler, eksklusive royalties på 10-20 prosent.Hittil i 2019 er aksjen opp 13 prosent, mens den det siste året har lagt på seg 74 prosent.Klatrer etter kontrakt Q-Free har blitt tildelt kontrakt på tre år av en operatør i Florida, ifølge en børsmelding  mandag.Kontraktsummen er ifølge meldingen på om lag 25 millioner kroner.  Aksjen stiger 8,22 prosent til 7,90 kroner. Vinnere og tapere Hiddn Solutions er en av flere aksjer som er i godt driv, og stiger 13,12 prosent til 0,38 kroner. John Fredriksens Seadrill er opp 9,74 prosent til 38,30 kroner. Elkem og Nordic Nanovector stiger 8,22 og 6,24 prosent, til 25,52 og 34,16 kroner. Vi tar også med EMGS, som er opp 5,84 prosent til 2,90 kroner. Selskapet kunne i slutten av forrige uke melde om en ny kontrakt  offshore Senegal og Mauritania . REC klatret over 6 prosent i åpningen mandag etter at det i helgen ble kjent  at USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping har utsatt nye tolløkninger . Ved lunsjtider derimot har aksjen snudd ned 1,27 prosent til 0,58 kroner. Team Tankers topper taperlisten med sin nedtur på 8,18 prosent til 5,05 kroner, mens African Petroleum er ned 6,01 prosent til 0,89 kroner.Data Respons og Oceanteam er ned 5,85 og 6,46 prosent, til 30,60 og 0,32 kroner. Norwegian-fallAlle de mest omsatte aksjene på Oslo Børs klatrer oppover mandag morgen, med ett unntak - Norwegian. Flyaksjen er nå ned 1,18 prosent til 35,22 kroner.Tallknuserne i Bernstein frykter tøffere tider i flybransjen, ifølge TDN Direkt. I den anledning nedgraderes Norwegian til en underperform-anbefaling mens IAG og Lufthansa nedgraderes til "market perform"Danske Bank Markets nedjusterte rett før helgen sitt kursmål på aksjen til 38 kroner fra tidligere 41,5 kroner, og gjentok sin hold-anbefaling.Norsk Hydro stiger 3,80 prosent, mens DNB og Telenor er opp 1,35 og 0,19 prosent.Yara stiger 0,46 prosent, mens Aker klatrer 2,79 prosent. BWO og Golden Ocean er begge opp 4,52 prosent. 

Nyheter
Markedskommentarer
Børs