Aksjene som skyter fart på Oslo Børs

Børs

Oslo Børs holder seg i positivt terreng mandag.Ved lunsjtider står hovedindeksen i 890,61, opp 0,55 prosent.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.312 millioner kroner.Spår tøff børshøstOnsdag innledet rederiet Stolt-Nielsen resultatsesongen på Oslo Børs med svake tall, og ifølge porteføljeforvalter Hans Thrane Nielsen i Storebrand blir det lite å juble over i de fleste sektorene på Børsen. - Det ser tøft ut å klare inntjeningsestimatene for andre halvår 2019. Samtidig er det godt kjent at makro viser svakere vekst, rentene har falt og risikopremien på Oslo Børs har steget. Noe lavere inntjeningsforventninger ligger i kursene allerede, konstaterer Thrane Nielsen.Forvalteren blir ikke overrasket om mange selskaper guider ned for andre halvår og 2020.- For 2020 ventes det 24 prosent inntjeningsvekst opp fra 2019 for OSEBX. Det skal nok holde hardt å klare noe vekst i det hele tatt med det makrobildet vi ser nå.EquinorIfølge en melding søndag vil Equinor selge om lag 54,5 millioner Lundin-aksjer, tilsvarende 16 prosent av de utestående aksjene, tilbake til det svenske oljeselskapet. Salgskursen er oppgitt til 266,4 svenske kroner pr. aksje.Det tilsvarer totalt rundt 1,56 milliarder dollar, eller 13,8 milliarder norske kroner. Salgskursen utgjør en rabatt på 8 prosent fra fredagens sluttkurs.Justert for nedsalget av International Petroleum Corporation, har Equinor en gjennomsnttlig kostpris for Lundin-aksjene på 121 svenske kroner. Gevinsten er dermed på rundt 7,9 milliarder svenske kroner, eller vel 7,2 milliarder norske kroner.Aksjen er opp 0,82 prosent til 171,20 kroner. Protector ForsikringProtector Forsikring er ikke enig i beslutningen fra voldgiftsretten som viser at forsikringsselskapet må betale for dødsbrannen på Grenfell Tower, Det kommer frem av en melding fra selskapet fredag kveld.Forsikringsselskapet vil ta et tap på hele 6,9 millioner pund, tilsvarende 74,5 millioner norske kroner, i andre kvartal som følge av brannen. Det er ikke satt av penger til dette tidligere, ifølge selskapet.Avgjørelsen kan ikke ankes.Aksjen er ned 7,03 prosent til 54,85 kroner. Scottish SalmonDen strategiske prosessen med gjennomgang av Scottish Salmons muligheter er pågående, og selskapet har mottatt ikke-bindende interesse for hele eller deler av selskapet, skriver Scottish Salmon Company i en melding mandag.Aksjen topper vinnerlisten med en oppgang på 12,06 prosent til 14,15 kroner.Ellers på vinnerlisten finner vi Axxis Geo Solutions og Navamedic, som klatrer 12,02 og 10,50 prosent. Avance stiger 8,40 prosent til 27,75 kroner. Blant taperaksjene vinner vi Oceanteam, som faller 7,01 prosent til 0,30 kroner. Gaming Innovation Group er ned 6,67 prosent, mens Merkur Market-noterte Induct er ned 5,35 prosent.Vi tar også med Nel-aksjen som er ned 4,77 prosent.FrontlineIfølge TDN Direkt oppjusterer Jefferies kursmålet på Frontline-aksjen til åtte dollar fra tidligere 6,5, og har en hold-anbefaling på rederiet.Bakgrunnen for oppjusteringen er at meglerhuset forventer økt etterspørsel etter råoljetankere i andre halvår 2019, på tross av at Opec-kuttet ble forlenget med ytterligere ni måneder, opplyser de videre.Frontline-aksjen er opp 2,28 prosent til 69,65 kroner. ArcherArcher klatrer på Oslo Børs mandag etter at selskapet er blitt tildelt kontrakt av OMV Taranaki Limited for boretjenester ved bruk av riggen "Archer Emerald", ifølge en melding fra Archer mandag.Kontrakten gjelder riggen «Archer Emerald» og er på fem brønner med to enbrønnsopsjoner. Fastkontrakt er estimert til elleve måneder og ytterligere fem måneder for opsjonene.Aksjen er opp 6,98 prosent til 4,60 kroner. TungvekterneBlant de mest omsatte aksjene er det stort mest grønnfargen som dominerer. Yara og DNB er unntaket, som er ned 0,60 og 0,21 prosent.TGS stiger 6,71 prosent, mens seismikk-kollega PGS er opp 4,12 prosent.Norsk Hydro stiger 0,96 prosent, Storebrand er opp 1,85 prosent og Subsea 7 klatrer 1,75 prosent. 

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs