Analytiker: - Dette preger fortsatt markedene

- Etterdønningene fra fredagens amerikanske arbeidsmarkedsrapport preger fortsatt markedene, der rentene har fortsatt å stige så smått, og børsene har fortsatt å falle.Det skriver rente- og valutaanalytiker i DNB Markets, Ingvild Borgen Gjerde, i sin morgenrapport tirsdag. - At sysselsettingsveksten i USA var betydelig bedre enn ventet forrige måned bidrar ikke bare til lavere forventninger til store rentekutt fra sentralbanken, men også til usikkerhet om veien videre, og en avventende stemning i markedet nå i tiden frem mot rentemøtet i USA 31. juli. Amerikanske 2- og 10-årsrenter steg et par punkter videre i går, og handler nå på henholdsvis 1,87 prosent og 2,03 prosent, mens S&P500 falt rundt 0,5 prosent, skriver Gjerde. Tilsvarende indeks i Europa handlet omtrent flatt, asiatiske børser er ned igjen i dag, og dollaren har fortsatt å styrke seg gradvis mot de fleste store valutaer. - Blant de store valutaene som har svekket seg mest mot dollar i det siste finner vi det britiske pundet, som nå handler på det svakeste nivået mot dollar på over to år. Ett pund koster i dag bare 1.25 dollar, mens det kostet så mye som 1.43 dollar for bare litt over et år siden. Pundsvekkelsen de siste månedene kan imidlertid sies å være beskjedne sett i lys av hva som har formet seg i britisk politikk i denne perioden, og implikasjonene for avskjeden med EU senere i år.- Tidligere utenriksminister Boris Johnson har nemlig seilt opp som den soleklare favoritten til å ta over for Theresa May som leder for det konservative partiet, og dermed som statsminister som skal lede Storbritannias forhandlinger med EU. Johnson er en kjent såkalt euroskeptiker, og i veien mot å bli statsminister har han ikke nedjustert den aggressive retorikken sin, snarere tvert imot, heter det i rapporten.