Analytiker: - Lerøy og Seafood har stor rabatt

To aksjer har prestert eksepsjonelt, mens to handles med rabatt ifølge meglerhus.

- Jeg synes at laksemarkedet ser bra ut. Mowi og Grieg har prestert eksepsjonelt godt, og dette skyldes sannsynligvis deres internasjonale eksponering kombinert med økt sannsynlighet for å nå volumveiledning. For Mowi ser det også ut til at kostnadene er mer eller mindre under kontroll.Det kommenterer analytiker Christian Nordby i sin siste markedskommentar. Kepler Cheuvreux mener at spesielt to aksjer i sektoren skiller seg ut. - Når det er sagt - Lerøy Seafood og Austevoll Seafood har stor rabatt for øyeblikket. Vil Q2 2019E være et vendepunkt for dem? Det kan godt være, mener analytikeren. Sjømatindeksen på Oslo Børs er den siste måneden opp 8,2 prosent, mens hittil i 2019 har indeksen styrket seg 12,1 prosent.Mowi har i samme periode steget 22,1 prosent, mens Grieg Seafood og SalMar er opp 31,2 og 5,4 prosent.Austevoll Seafood derimot har så langt i 2019 falt 8,3 prosent, mens Lerøy Seafood har svekket seg 8,8 prosent. - Etter vårt syn er det for få individer i sjøen til å skape forstyrrelser på tilbudssiden de kommende 12 månedene. Vi ser at i Norge er det praktisk talt ingen vekst i antall fisk fra 2018-generasjonen, noe som betyr at tilbudet de neste 12 månedene vil være avhengig av produktivitet, kommenterer Nordby.Venter lavere lakseprisPareto Securities venter i sin siste sjømatoppdatering at lakseprisen for de neste to ukene vil være rundt 50 kroner per kilo. Det er 2,7 kroner per kilo lavere enn tilsvarende uke forrige år og 3 kroner per kilo lavere enn Pareto venter for denne uken.Intrafish skriver fredag ifølge TDN Direkt at lakseprisene er ned rundt fem kroner til rundt midten av 40-tallet, men det er et stille marked og at det har vært vanskelig å få kilder til prisutviklingen. - Det er mange foredlere som har tatt sommerferie. Prisene er lave, vi skulle gjerne kjøpt mer, men det er ikke mulig å få foredlet all fisken. Det er vel nettopp derfor at prisene er lave også, sier en europeisk innkjøper til IntraFish.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også