Analytiker om Norwegian: - Gir bedre muligheter oppkjøp

Sydbank-analytiker Jacob Pedersen mener det er spennende tider i vente for Norwegian.

På spørsmål fra Børsen Play om det er positivt eller negativt for Norwegians aksjonærer at Bjørn Kjos går av som toppsjef, svarer analytiker i Sydbank, Jacob Pedersen: - Det får vi se - om aksjen åpner opp fra morgen av (journ.anm: Norwegian står akkurat nå ned 5,7 prosent). Det er hvert fall liten tvil om at han har vært et visjonært fyrtårn for Norwegian. Han har skapt en kommersiell suksess, som jeg ikke tror noen hadde forventet. Det er jo også en del av det ettermælet hans vil være, sier den danske flyanalytikeren. LES OGSÅ: Man bør ikke lede et flyselskap når man er 70 år- Så er det viktig å huske på at den kommersielle suksessen, hvert fall de siste årene, har skjedd på bekostning av den finansielle suksessen. Bare ta en titt på aksjekursen. Den har falt dramatisk den siste perioden, sier Pedersen. Norwegian-aksjen var før børsåpning ned 68 prosent, sammenlignet for et år tilbake. LES OGSÅ: Norwegian overrasket på lønnsomhetenAnalytikeren mener nyheten om Kjos avgang åpner opp for bedre muligheter for oppkjøp. - Det gir bedre muligheter for selskapet til å bli kjøpt opp av andre aktører, sier Pedersen og legger til; - Det vil også være mye lettere for en ny direktør å gå ut i aksjemarkedet og si at selskapet har behov for mer kapital. Det er to ting som trekker i hver sin retning med tanke på aksjekursen, spørsmålet blir hvilken retning Norwegian vil velge. Man skal huske på at Bjørn Kjos fortsatt blir sittende som storaksjonær i selskapet, sier Pedersen i Sydbank til Børsen Play.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker