Analytiker ser skjær i sjøen etter DNB-tall

DNB leverte tall over forventning i andre kvartal 2019, men Carnegie ser bekymring i økte kostnader

DNB rapporterte et resultat før skatt for andre kvartal 2019 som var høyere enn ventet, men Carnegie mener at høyere kostnader er en bekymring. Pareto Securities venter kun å gjøre mindre estimatendringer etter dagens DNB-rapport.Resultat per aksjeAnalytiker Johan Ström i Carnegie sier at DNBs resultat per aksje var nesten "spot on" hans anslag på forhånd, men tre prosent over konsensus, drevet av høyere inntekter.Carnegie-analytikeren legger imidlertid til at høyere kostnader er en bekymring, noe som han mener trolig vil dempe DNB-kursreaksjonen i dag til tross for et høyere enn forventet resultat. Halvannen time ut i handel torsdag ser Ström ut til å få rett i sine uttalelser. DNB er i skrivende stund ned 2,55 prosent til kurs 158,75.Videre fikk DNB en ren kjernekapitaldekning på 16,5 prosent pr andre kvartal, mens ifølge Infront Data-konsensus var det på forhånd ventet en kjernekapitaldekning på 16,4 prosent.-Sterk kjernekapitaldekning er positive for utsiktene til tilbakekjøp av egne aksjer, men kapitalkravet indikeres å stige, og vi har et forsiktig syn på tilbakekjøp på kort sikt, sier Johan Ström til TDN Direkt.Positiv til ny finansdirektørI tillegg ble det torsdag kjent at Ottar Ertzeid blir ny finansdirektør i DNB, med oppstart 1. september 2019. Ström viser til at Ertzeid har et godt omdømme, og han mener kunngjøringen vil bli positivt mottatt av investorene.Jefferies skriver at de ikke ser at konsensusestimatene vil bevege seg opp etter dagens DNB-rapport, og peker blant annet på at trading-virksomheten påvirker positivt, mens høyere tapsavsetninger enn ventet påvirker negativt.AvventerPareto Securities skriver i en oppdatering at de venter å gjøre mindre estimatendringer etter dagens DNB-rapport.