Analytiker: Vårt toppvalg i sektoren

Seismikk-aksjene steg kraftig på Oslo Børs etter siste oppdateringer. 

Børs

TGS omsatte for 168 millioner dollar i andre kvartal, mens konsensus ventet en omsetning på 155 millioner dollar. TGS har videre fått godkjent Spectrum-oppkjøpet fra konkurransemyndigheter, og venter en ferdigstillelse av transaksjonen i midten av august.Andrekvartalsoppdateringen sendte aksjen opp 6,62 prosent på Oslo Børs mandag til 248,00 kroner.Bedre enn ventetSparebank 1 Markets estimerer ifølge TDN Direkt at 141 millioner dollar kommer fra late sales i kvartalet, selv om dette ikke ble kommunisert mandag. - Vi hadde et late sales estimat på 129 millioner dollar, som tilsvarte en nedgang på fem prosent på årsbasis, mens de rapportene tallene indikerer late sales opp rundt fire prosent. Vi trodde TGS ville levere negativ år/år late sales-vekst dette kvartalet, ettersom selskapet hadde mye inntekter fra transfer fees i andre kvartal i fjor. Selskapet hadde ingen transfer fee-inntekter av betydning i dette kvartalet, som betyr at den underliggende late sales-veksten er betydelig sterkere enn fire prosent, skriver analytiker Tommy Johannessen, ifølge nyhetsbyrået. Basert på omsetningsoppdateringen oppjusterer meglerhuset sitt estimat for inntjening pr aksje i andre kvartal til 0,47 dollar fra tidligere 0,39 dollar, mens konsensus ligger på 0,37 dollar.TGS toppvalg Analytiker Håkon Omsted i Fearnley Securities sier til TDN Direkt mandag at tallene fra TGS ser solide ut, spesielt med tanke på at det ikke var noe særlige bidrag fra transfer fees i kvartalet, og opprettholder TGS som sitt toppvalg innen oljeservice etter dagens oppdatering.Ifølge en melding mandag forventer ledelsen i Spectrum at omsetningen i andre kvartal vil komme inn på omkring 52 millioner dollar, mot 23 millioner dollar ved samme korsvei i fjor. Late sales utgjorde 25 millioner dollar, mens early sales forventes å komme inn på 27 millioner dollar. På bakgrunn av dagens oppdateringer fra TGS og Spectrum vil ABG Sundal Collier oppjustere sine estimater for inntjening pr aksje i 2019 for de to selskapene, som snart skal så seg sammen, med fem til åtte prosent, ifølge en oppdatering fra meglerhuset mandag.Analytiker Tommy Johannessen i Sparebank 1 Markets sier Spectrum-tallene var noe bedre enn ventet, som bidrar positivt til TGS på grunn av oppkjøpet som nå er godkjent av både aksjonærer og konkurransemyndighetene.- Spectrums late sales på 25 millioner dollar i andre kvartal tilsvarer en år/år vekst på 77 prosent, som er solid, sier han til nyhetsbyrået.Spectrum steg 6,58 prosent til 69,60 kroner. PGS steg 5,37 prosent, og kommer med sin oppdatatering for andre kvartal tirsdag. 

tgs
pgs
spectrum
seismikk
Nyheter
Børs