Analytikerne strides om Equinor-avtale

Hvem som kom best ut av avtalen mellom Lundin og Equinor er ikke åpenbart.

Børs

Avtalen mellom Lundin Petroleum og Equinor anses som positiv av analytikere som strides om hvem som kommer best ut av handelen. Videre forventes det ytterligere M&A-aktivitet rundt Equinor fremover.Det fremkommer av oppdateringer fra analytikere mandag morgen, skriver TDN Direkt.Equinor har avtalt med Lundin Petroleum å selge en aksjepost på 16 prosent i Lundin Petroleum mot en betaling på en direkte eierandel på 2,6 prosent i Johan Sverdrup-feltet og et kontantvederlag på om lag 650 millioner dollar, ifølge en melding fra Equinor søndag.Berenberg anser avtalen mellom Equinor og Lundin som positiv for begge parter, men spesielt for Lundin, og oppjusterer kursmålet på Lundin-aksjen til 340 svenske kroner fra tidligere 320 svenske kroner samtidig som kjøpsanbefalingen opprettholdes, skriver TDN Direkt.For Equinor sin del mener Berenberg det er sannsynlig med ytterligere oppkjøp og sammenslåinger.«Kontantene fra salget gir grunnlag for å kunne gå etter uorganiske vekstmuligheter og vi noterer oss de pågående samtalene med Aker BP tilknyttet NOAKA-eiendelene som neste mulighet for omstokking i porteføljen», skriver meglerhuset.Pareto Securities mener transaksjonen er positiv for Equinor, mens den er mer nøytral eller til og med også negativ på kort sikt for Lundin, mens den gir positive overførbare effekter til Aker BP, og noterer at verdsettelsen av Johan Sverdrup i Equinor-Lundin-transaksjonen impliserer en verdi som er 23 prosent over deres verdsettelse av feltet.Stifel ser transaksjonen som netto positiv for Lundin, og estimerer en økning i verdijustert egenkapital på 8-10 prosent i selskapet. For Equinor sin del er fordelen en høyere andel i Johan Sverdrup, og at transaksjonen representerer delvis inntektsføring av den lønnsomme investeringen de gjorde i Lundin i 2015.Nordea Markets mener transaksjonen "både er bra og verdiskapene" for aksjonærene i Lundin Petroleum.«Vi beregner en direkte aksjepåvirkning på 6 svenske kroner pr aksje. Samtidig regner vi med en indirekte påvirkning i omtrent samme størrelse, da verdsettelsen av Johan Sverdrup belyser oppsiden i verdijustert egenkapital og vi tror at den forelagte slettingen av aksjer kommer til å settes pris på», skriver meglerhuset, som anbefaler kjøp på Lundin-aksjen, ifølge Nyhetsbyrån Direkt.Equinor er opp 1,2 prosent og Aker BP stiger 1,8 prosent på Oslo Børs, mens Lundin Petroleum er opp 3,4 prosent på Stockholm-børsen mandag.

lundin petroleum
equinor
nordea markets
pareto securities
berenberg
Nyheter
Børs