Arctic nedgraderer DNB-aksjen etter eventyrstart

- Ser maks oppside på ti prosent, mener meglerhus.

- Aksjen har vært et eventyr i 2019 (opp 24 prosent) og prises nå mer fair i våre øyne, sier analytiker analytiker Joakim Svingen til Hegnar.no. Arctic Securities nedgraderer i en oppdatering fredag anbefalingen på DNB-aksjen til hold fra tidligere kjøp.Kursmålet justeres samtidig ned fra 172 til 165 kroner. DNB, som la frem tall torsdag, fikk et resultatet på 6.134 millioner kroner i andre kvartal, mot 6.084 millioner kroner i samme periode i fjor og forventet 5.900 millioner kroner.Resultat per aksje ble 3,71 kroner, på linje med Arctics estimat og to prosent over konsensus.Inntektene sammenlignet med i fjor steg fra 12.497 til 14.053 millioner kroner, og ventet 13.694 millioner kroner. - I 2. kvartal ble høyere driftskostnader etter høyere overholdelse og IT-sikkerhetsrelaterte kostnader kompensert av sterke gebyrer og driftsinntekter. Resultatet er i vårt syn på den svake siden da vi forventer at det vil bli vanskelig å redusere veksten i kostnader ved effektiviseringsmålinger - i hvert fall på kort sikt. ROE for kvartalet var 11,3 prosent, i tråd med underliggende i Q1. DNB har stoppet tilbakekjøp av aksjer og venter klarhet om (økt) kapitalkrav fra Finansdepartementet. Vi ser dette som klokt, men negativt for aksjekursen, skriver Svingen. Analytikeren sier til Hegnar.no at etter de negative inntjeningsrevideringene handles aksjen til mer fornuftig multipler med P/B 1,2 og P/E til 11x. - Vi sliter med å se potensial for mer enn ti prosent oppside i løpet av de neste 12 månedene, mener analytikeren.


Les også