Arctic: - Tre grunner til å kjøpe Equinor-aksjen

Attraktivt tidspunkt å investere i aksjen, mener meglerhuset.

- Vi venter Equinor leverer en EBIT på 3,4 milliarder dollar i andre kvartal, mer eller mindre spot-on på konsensus. Det skriver Arctic Securities i en oppdatering tirsdag, i forkant av kvartalstallene som kommer torsdag. Meglerhuset oppgraderer aksjen fra hold til kjøp, og gjentar sitt kursmål på 210 kroner. - Kursmålet er basert på en 10 prosent rabatt sammenlignet med «European Majors» (som følge av mindre diversifisert business/renere oppstrømfokus) målt i gjennomsnittlig EV/FCF i 2020-21, som er 11,7x for «European Majors» vs 8,5 for Equinor basert på våre estimater (eller 10,6 x kursmål), skriver meglerhuset. Ifølge TDN Direkt venter konsensus (22 analytikere) et justert resultat på 3.411 millioner dollar for andre kvartal 2019, mens justert resultat etter skatt ventes til 1.299 millioner dollar.Analytikerne venter en egenproduksjon på totalt 2,014 millioner fat pr dag i andre kvartal, mens bokført produksjon anslås til 1,841 millioner fat pr dag. Arcitc Securities ser spesielt tre grunner som gjør at aksjen er en kjøpskandidat. - 1) Hvis en tar med i beregningen at Equinor har underprestert sammenlignet med konkurrentene siden begynnelsen av Q2, 2) motvinden i produksjon vill snart bli lettet av inkluderingen av Sverdrup og 3) vi tror det fundamentale peker mot et strammere oljemarked til høsten, argumenterer vi for at aksjekursen representerer et attraktivt inngangspunkt, og som en konsekvens oppgraderer vi til kjøp. På Oslo Børs har Equinor falt 8,3 prosent hittil i 2019, mens aksjen er ned 19,3 prosent det siste året.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også