Asiatiske nøkkelindekser i rødt

Kinesiske nøkkelindekser leder an fallet mandag morgen, og er ned over to prosent.

Børs

De ledende asiatiske børsene faller bredt mandag morgen. Årsaken til fallet er geopolitiske spenninger i reigionen, der særlig teknologi-aksjer får kjørt seg. I Japan faller Nikkei 0,93 prosent, mens den brede Topix-indeksen er ned 0,68 prosent. I Kina er Shanghai Composite ned 2,46 prosent, samtidig som CSI 300 svekket seg med 2,28 prosent. Videre til Hong Kong er Hang Seng ned 1,64 prosent. Kospi indeksen i Sør Korea faller 1,74 prosent, mens ASX 200-indeksen i Australia er ned 1,07 prosent. I Singapore er Straits Times-indeksen ned 1,27 prosent. Blandede makrotall fra Japan og KinaMandag morgen ble det kjent at ordreinngangen for maskiner i Japan var ned 7,8 prosent på månedsbasis i mai. Ifølge TDN Direkt var det som forventet.Ved utgangen av juni hadde Kinas valutareserver på 3.119 milliarder dollar, mot 3.101 milliarder dollar ved utgangen av mai. Ifølge TDN Direkt var det ventet valutareserver på 3.103 milliarder dollar.

asia
kina
japan
makro
Nyheter
Børs