Belships utvider flåten igjen

Har inngått en 10-årig bareboat-avtale for et nybygg med det som omtales som attraktive kjøpsopsjoner.

Det Oslo-noterte tørrlastrederiet har inngått en 10-årig bareboat-avtale for et nybygd tørrlastskip av typen Ultramax på 64.000 dødvekttonn, ifølge en melding sendt ut onsdag ettermiddag.Nybygget blir levert fra et japansk verft i andre halvdel av 2021. Dermed utvides rederiets flåte til 20 Supramax/Ultramax-tørrlastskip, inkludert et annet japansk nybygg som skal leveres neste år. Totalt har rederiet utvidet flåten med fire fartøy siden april, inkludert flåtetilskuddet som skal leveres i 2021.Den estimerte kontant break even-raten for dette skipet er 11.250 dollar pr. dag inkludert driftskostnader, opplyses det.Rederiet skriver at avtalen kommer med attraktive kjøpsopsjoner som kan utøves fra avtalens fjerde år og frem til utløpet.- I tillegg til å singalisere den overlegne shippingfinansieringen som er tilgjengelig for Belships, ser vi på denne transaksjonen som en opsjon på å kjøpe et fartøy til dagens markedsnivå uten å bruke opp noe av rederiets kontantbeholdning før levering, sier konsernsjef Lars Christian Skarsgård i Belships i en kommentar.