Berntsen: En spennende dag for alle aksjeinteresserte

Publisert 31. juli 2019 kl. 15.34
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,10 prosent og står i 8.282,15 poeng, mens Dow Jones står i 27.238,98 poeng etter en oppgang på 0,15 prosent.- I kveld blir styringsrenten i USA etter alle solemerker kuttet med 0,25 prosentpoeng. I tillegg venter markedet på ytterligere ett rentekutt inneværende år. Skulle den amerikanske sentralbanken avvike fra dette, i den ene eller annen retning, vil bevegelsene i aksjemarkedene kunne bli store. Med andre ord ligger det an til å bli en spennende dag for alle aksjeinteresserte, skriver Roger Berntsen i dagens rapport fra Nordnet.Amerikanske representanter skulle onsdag møte kinesiske representanter i Shanghai for å prøve å gjenoppta handelssamtalene. En amerikansk embetsmann skal nå ha fortalt Reuters at representantene fra USA allerede har vendt snuten hjemover. Det vil si at samtalene kun varte en halv dag. I dag har det blitt kjent at antall sysselsatte i den private sektoren i USA økte med 156.000 personer i juli. Ifølge TDN Direkt var det ventet en oppgang på 150.000 personer.
Oppdatert klokken 15.47:
Ferske tall viser at Chicago PMI endte på 44,4 i juli, ned fra 49,7 i juni. Det er betydelig dårligere enn forventet.