Bjørn Kjos går av

Etter 17 år som CEO vil Bjørn Kjos avtre som øverste toppleder og gå over i en rådgiverrolle fra 11. juli. Inntil selskapet har funnet en ny etterfølger, overtar nåværende CFO Geir Karlsen rollen som CEO midlertidlig.Styreleder Niels Smedegaard vil gå inn i en mer aktiv rolle i ledelsen, heter det i en melding.Arbeidet med å finne en ny permanent konsernsjef er allerede startet, fremgår det av meldingen.- Jeg er svært glad for at Bjørn fortsatt vil ha en sentral rolle i Norwegian som rådgiver for styret og meg selv. Også fremover vil vi få glede av Bjørns omfattende nettverk og dyptgående kunnskap og erfaring fra internasjonal luftfart når selskapet nå har endret strategi og gått inn i en ny fase fra vekst til lønnsomhet. Prosessen med å rekruttere en ny, permanent konsernsjef er i gang, sier styreleder Niels Smedegaard.- Jeg har stor tillit til at styret kommer til å rekruttere en godt kvalifisert konsernsjef til å lede Norwegian videre sammen med resten av toppledelsen. Den neste konsernsjefen har en utrolig spennende jobb i vente og jeg er glad for at jeg nå kan gi stafettpinnen videre, mens jeg selv kan konsentrere meg om noen utvalgte prosjekter som vil være av stor betydning for Norwegian fremover. Som jeg har uttalt mange ganger er det ikke naturlig å sitte som konsernsjef når man har gått inn i 70-årene, sier avtroppende konsernsjef Bjørn Kjos. Se også: Bjørn Kjos om å være toppsjef Se også: Norwegian overrasker på overskuddet