Bjørn Kjos slutter rett før en flydeal

- Vi kan være så nærme som en uke unna en avtale, sier midlertidig sjef Geir Karlsen.

(Finansavisen): - Vi har lenge hatt konkrete samtaler med én aktør om et såkalt joint venture. Det er mange interessenter, men det er særlig én part hvor prosessen har kommet langt. Vi kan være så nærme som en uke unna en avtale, sa finansdirektør Geir Karlsen i Norwegian til Finansavisen etter kvartalspresentasjonen på Aker Brygge torsdag.Han har i det seneste var Bjørn Kjos’ co-pilot i sjefsjobben, og torsdag morgen ble det også kjent at han også tar over resten av konsernsjefansvaret. Finansavisen kan fortelle at de finansielle bekymringene ser ut til å være mindre enn på lenge. For Norwegians joint venture-plan innebærer å opprette et datterselskap, der flyselskapet kan eie deler av flyparken sammen med en tredjepart. Selskapet har selv oppgitt at det er snakk om å flytte Airbus-flåten inn i dette datterselskapet, samtidig som det selv vil benytte Boeing-flyene.Det å slippe inn en investor i datter­selskapet vil gi sårt tiltrengt kapital. Men det vil også bedre kontantstrømmen, påpeker analytiker Kenneth Sivertsen i Pareto Securities.- Norwegians salg av fly i andre kvartal demonstrerer hvor viktig denne joint venturen kan bli, hvor det kan være snakk om opptil 90 fly. I andre kvartal ble det solgt fem fly, og selskapet reduserte nettogjelden rett under en milliard kroner, sier Sivertsen til Finansavisen.Han mener det er mest sannsynlig at joint venture-etableringen skjer i samarbeid med en finansiell investor, alternativt et leasingselskap. Som midlertidig konsernsjef ønsker ikke Karlsen å kommentere om det er snakk om en finansiell eller industriell aktør.Torsdag falt Norwegian-aksjen hele 12,61 prosent til 39,07 kroner. I skrivende stund omsettes aksje nfor 42,20 kroner etter en kursoppgang på 8,01 prosent.