Boeing tar kostnad på over 40 milliarder

Parkeringen av 737 MAX tynger regnskapet for andre kvartal. 

Flyprodusenten Boeing vil regnskapsføre en kostnad på 4,9 milliarder dollar etter skatt, eller rundt 42 milliarder kroner i andre kvartal for å erstatte kostnader flyselskapene har hatt i forbindelse med parkeringen av selskapets 737-MAX fly, opplyses det i en melding etter børsslutt i USA.Kostnaden tilsvarer 8,74 dollar per aksje. Til sammenligning endte Boeing aksjen i 366 dollar torsdag. Overraskende nok stiger Boeing-aksjen 1,78 prosent i etterhandelen på Wall Street. Det kan tenkes at markedet hadde ventet seg en enda større kostnad. Boeing 737 MAX-flyene har stått på bakken verden over siden mars etter to flystyrter på kort tid med flytypen i Indonesia og Etiopia, som til sammen tok livet av 346 mennesker. Det er usikkert når flyet vil returnere til luften, men selskapet estimerer at flyene er i drift igjen tidlig i fjerde kvartal. Selskapet skriver at det forventer flere kostnader knyttet til parkeringen i årene som kommer.- MAX-parkeringen innebærer betydelig motvind og den finansielle effekten i dette kvartalet reflekterer de nåværende utfordringene, og bidrar til å adressere fremtidige finansielle risikoer, sier Boeing-sjef Dennis Muilenburg.Boeing vil legge frem tall for andre kvartal 24. juli. Selskapet vil også komme med ny finansiell guiding for hele 2019 senere.Les også: Stanser ansettelser etter 737 MAX-trøbbel