Børsene stiger i Asia

Publisert 30. juli 2019 kl. 07.05
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.44
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 338 ord
Det er positiv stemning på de asiatiske børsene tirsdag morgen.I Japan stiger Nikkei 0,35 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,28 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer 0,65 prosent, og CSI 300 er opp 0,74 prosent. Hang Seng i Hong Kong styrkes 0,34 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,68 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 0,29 prosent, og Straits Times i Singapore styrkes 0,17 prosent.RentemøteSentralbanken i Japan besluttet i dag  på minus 0,1 prosent.Det skjer i forkant av rentemøtet i den amerikanske sentralbanken onsdag og torsdag denne uken. Det prises nå inn om lag 80 prosent sannsynlighet for et juli-kutt på 25 basispunkter i USA, og de fleste strateger forventer ett til tre rentekutt for inneværende år.Sterke økonomiske data den siste tiden har gjort at sannsynligheten for et kutt på 50 punkter, som flere strateger tok til ordet for i starten av juli, har blitt redusert dramatisk.HandelskrigenRepresentanter fra USA og Kina i et forsøk på å løse konflikten.Det vil bli de første direkte samtalene siden dialogen mellom landene brøt sammen i mai, da president Donald Trump anklaget kineserne for å bryte løfter.Ifølge NTB skal samtalene skal pågå i to dager.Leder i USAs «National Economic Council» og Donald Trumps rådgiver, Larry Kudlow, uttalte fredag til CNBC at man imidlertid ikke bør ha store forventninger til møtet.- Jeg forventer ikke noen omfattende avtale. Når jeg snakker med de som skal forhandle, så tror jeg de drar for å nullstille situasjonen og forhåpentligvis gå tilbake til der samtalene var i slutten av mai, sa Kudlow.Wall StreetUtviklingen på de toneangivende indeksene på . Dow Jones steg 0,11 prosent, mens S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite endte dagen ned henholdsvis 0,16 og 0,44 prosent.Hovedfokuset i markedet denne uken retter seg mot Feds rentebeslutning, handelssamtaler og kvartalsrushet.Dagens kanskje største nyhet var offentliggjøringen av at verdens største medisinprodusent, Pfizer, vil dytte sin ikke-patenterte virksomhet inn i Mylan, som produserer generiske medisiner. Mylan aksjen hoppet hele 12,57 prosent, mens Pfizer var blant taperne på Dow Jones og falt 3,83 prosent.