Børskjempe faller etter nedgradering

Analytiker ser fortsatt oppside

Børstaperen General Electric som på drøyt to år har falt nærmere 70 prosent, er en av taperne blant tungvekterne på Wall Street mandag.Aksjen faller rundt 1,5 prosent etter at UBS nedgraderte aksjen fra kjøp til nøytral, og tok ned kursmålet fra 13 til 11,50 dollar., ifølge Marketwatch.Aksjen har siden nyttår fått en etterlengtet opptur, og UBS-analytikeren mener nå det er på tide med en pause etter den seneste oppturen. Analytikeren peker blant annet på at svakheten i strømmarkedet som General Electric opererer i, tynger verdsettelsen. Parkeringen av Boeing 737 MAX-flyene tynger også, ettersom General Electric produserer motorene til flytypen.Mandag kveld står General Electric-aksjen i 10,24 dollar, og analytikeren ser dermed fortsatt en oppside på drøye 12 prosent.General Electric har en markedsverdi på hele 89,2 milliarder dollar, eller rundt 760 milliarder kroner.