Børsoppgang i Kina

Dagens tall fra kinesiske myndigheter viste en BNP-vekst i 2. kvartal på sitt svakeste på 27 år. Samtidig kom både industriproduksjon og detaljhandel inn over forventning i juni, noe som ifølge Reuters antyder at myndighetenes vekststimulerende tiltak begynner å virke.Førstnevnte steg 6,3 prosent på årsbasis, mot ventet 5,0 prosent ifølge vår makrokalender . Produksjonen av både stål og aluminium steg til rekordnivåer.Sistnevnte spratt opp til 9,8 prosent årlig vekst, den høyeste veksttakten siden mars 2018. Dette var over ventede 8,2 prosent og opp fra 8,6 prosent i mai. Bilsalget smalt opp over 17 prosent.Kina opp, ellers mye rødtInvestorene i Shanghai reagerer med å sende børsene oppover.Large cap-indeksen CSI 300 stiger 0,9 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen legger på seg 0,8 prosent.I Hongkong, som stadig sliter med uro rundt en kontroversiell utleveringsavtale, stiger Hang Seng 0,25 prosent. Financial Times skriver søndag at Beijing nekter å godta Hongkong-leder Carrie Lams avgang.I Sør-Korea faller Kospi-indeksen 0,15 prosent, mens Sydney-børsen er ned 0,4 prosent «down under».Markedene i Japan er stengt grunnet avvikling av helligdag.Asia-oversikten her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også