Bred oppgang i Asia

Alle de asiatiske nøkkelindeksene stiger i morgentimene torsdag

I Japan stiger Nikkei 225 0,35 prosent, mens den brede Topix indeksen er opp 0,41 prosent. I Kina er Shanghai Composite opp 0,33 prosent, samtidig som CSI 300 legger på seg med 0,29 prosent. Videre til Hong Kong er Hang Seng opp 1,07 prosent i morgentimene torsdag.Kospi indeksen i Sør Korea stiger 1,21 prosent, mens ASX 200 indeksen i Australia stiger 0,41 prosent. Straits Times indeksen i Singapore er opp 0,70 prosent. Forventninger om rentekuttAksjer stiger jevnt over hele regionen torsdag der særlig Kospi i Sør Korea og Hang Seng i Hong Kong bidrar positivt. Oppgangen skjer i lys av Jerome Powells uttalelser om lavere renter, samt positive signaler fra FEDs juni-møte der det indikeres om rentekutt fremover. Videre vil utviklingen i tiden som kommer stå å falle mye på hvorvidt en handelskrig vil vedvare. Møtene mellom partene senere denne uken kan være en god indikasjon på hvilken vei samtalene tar, og hva som kan forventes. Les også: Nasdaq i all-time high etter hint om rentekutt