Buffett-selskap slår forventningene - Resultatvekst

Sitter med stor eierandel i American Express.

American Express fikk i andre kvartal 2019 et resultat etter skatt på 1,76 milliarder dollar, mot 1,62 milliarder dollar året før.Resultatet per aksje ble 2,07 dollar, mot 1,84 dollar per aksje i samme kvartal året før.For første halvår 2019 endte resultatet etter skatt på 3,3 milliarder dollar, mot 3,26 milliarder dollar året før Per aksje tilsvarer det 3,87 dollar, mot 3,27 dollar året før.Driftsinntektene var i andre kvartal 2019 på 10,84 milliarder, opp 9 prosent fra året før. De endte på 10 milliarder i samme periode året før."Vi fortsetter å forbedre fordelene og tjenestene vi tilbyr og det hjalp oss med å legge til 2,9 millioner nye kort dette kvartalet. Nesten 70 prosent av de nye forbrukerkortene vi har kjøpt dette kvartalet, har en årlig avgift - et sterkt tegn på at kortmedlemmer setter pris på og er villige til å betale for premiumverdi."Over forventningeneDet var ifølge TDN Direkt ventet et resultat per aksje på 2,04 dollar og driftsinntekter på 10,82 milliarder dollar.Selskapet opprettholder forventningene om justert resultat per aksje for dette året i intervallet mellom 7,85 og 8,35 dollar per aksje.Det er ifølge TDN Direkt ventet et justert resultat per aksje for helåret 2019 på 8,13 dollar.Warren buffetts selskap, Berkshire Hathaway eier 18,2 prosent av selskapet. Det vil si at han har eierandeler for omtrent 19,5 milliarder dollar, noe som tilsvarer 167,7 milliarder kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også