Celina Midelfart: Et fremtidsrettet og spennende selskap

Fjoråret var skuffende, ifølge Celina Midelfart. Lyspunktet var selskapet hun har stor tro på.

Publisert 26. juli 2019 kl. 09.13
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
Investeringsselskapet til Celina Midelfart, Midelfart Capital, endte med negativt resultat i 2018.- Fjoråret ble veldig skuffende. Alt av energi kollapset på tampen av 2018, men det fundamentale i de casene vi jobber med er «in takt», så det gjelder bare å holde ut. Energi relaterte aksjer i porteføljen utgjorde det vesentlige av tapene, kommenterer Celina Midelfart til Hegnar.no.Les også:
Kraftig korreksjon dro Midelfart i minusEt stort lyspunkt i 2018 var ifølge Midelfart Yara, som med en dynamisk ledelse, og de underliggende fundamentale forhold som markedsbalansen, gasspriser og kostnadsprogram gir god medvind.- Yaras integrerte forretningsmodell og innovative bruk av teknologi for å optimalisere bondens avling og avkasting, er dessuten et viktig skritt i retning av å avhjelpe verdens matforsyningsproblem. Yara samarbeider med UD om matsikkerhet og bistand, og har vært flinke til å utvikle markedet for ESG-fokuserte investorer. Et fremtidsrettet og spennende selskap, kommenterer Midelfart til Hegnar.no.
LyspunktIfølge en fersk aksjonærutskrift eier Midelfart aksjer for 300 millioner kroner i gjødselgiganten.Så langt i år har aksjen lagt på seg 23,30 prosent og 16,32 prosent det seneste året. I skrivende stund noteres Yara til 407,90 kroner på Oslo Børs, ned 0,24 prosent.OljesmellDet vesentlige av tapet i Midelfarts portefølje kan henføres til urealiserte posisjoner innen energisektoren, etter en kraftig korreksjon på tampen av 2018.- Hittil i år ser det fornuftig lovende ut, men jeg tar høyde for at tålmodighetstest fortsetter en liten stund til, kommenterer Midelfart.