- Chile-trøbbel er en mulighet for norsk laks

- Fundamentale endringer, sier analytiker.

Børs

Sparebank 1 Markets-analytiker Tore Tønseth forteller om fundamentale endringer i laks, og mener markedet ikke har tatt dette innover seg.- Antall lakselus i Chile er på fem-års høy og gjennomsnittlig slaktevekt faller kraftig. På bakgrunn av dette vil tilbudsveksten fra Chile sannsynligvis komme ned betydelig, skriver han ifølge TDN Direkt i en analyse.Tønseth spår nye, globale handelsmønstre, da vekstmarkeder som Asia og USA vil åpne seg for mer ikke-chilensk laks.- Prispress oppoverSpotprisen på laks har kommet ned fra 70-tallet til 55/60-tallet, og analytikeren øyner en god mulighet for det norske flyfraktmarkedet.- Chile har ikke like mye stor fisk som tidligere, i tillegg til mindre fisk tilgjengelig totalt. Dette vil presse prisene opp og gjøre norsk fisk mer konkurransedyktig, sier Tønseth til nyhetsbyrået.Pareto Securities viser ifølge TDN Direkt også til økt lusproblematikk i Chile.- Veksten i lakselus støtter vårt syn om lavere produktivitet og begrenset vekst i Chile i 2019, drevet av lavere slaktevekter, skriver meglerhuset.Straffes på børsenPå Oslo Børs merker vi oss at Chile-baserte Salmones Camanchaca straffes med et kursfall 3,8 prosent til 21,45 kroner, mens de fleste norske oppdrettere trekker opp.Norway Royal Salmon og Grieg Seafood stiger begge 1,2 prosent - til hhv. 183,30 og 119,70 kroner.

salmones camanchaca
chile
laks
lakselus
sparebank 1 markets
tore tønseth
pareto
lakseprisen
Nyheter
Sjømat
Børs