Danske Bank med resultatvarsel

Venter lavere resultat i 2019.

Børs

I en børsmelding mandag kveld skriver Danske Bank at det nedjusterer utsiktene for 2019. Selskapet venter nå et nettoresultat på 13-15 milliarder danske kroner for året, sammenlignet med tidligere 14-16 milliarder danske kroner. I tillegg justeres kostnadsestimatene for 2019 til 25,5-26 milliarder danske kroner. Tidligere ventet banken kostnader på samme nivå som i 2018. - Nedjusteringen er basert på endringer i våre forventninger for andre halvår. Vi venter nå at det svake inntektsmomentumet vil fortsette. Denne utviklingen er primært drevet av press på marginene og forhold i finansmarkedene, noe som viser seg i det svake trading-resultatet i andre kvartal, sier finanssjef Christian Baltzer.Han legger til at banken i tillegg har høyere kostnader knyttet til compliance og tiltak mot hvitvasking.Videre kommer banken med en oppdatering på andre kvartal, og forteller at de venter et nettoresultat på fire milliarder danske kroner for kvartalet. Inntektene er ventet å bli på 11,5 milliarder danske kroner.Tallene for andre kvartal er foreløpige, og de endelige tallene kommer 18. juli, opplyses det. 

danske bank
Nyheter
Børs