De norske aksjene i USA og Canada

Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada fredag kveld.

Publisert 29. juli 2019 kl. 08.20
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
Fredag steg Dow Jones 0,19 prosent, og S&P 500 og Nasdaq endte dagen opp henholdsvis 0,74 og 1,11 prosent.Utviklingen kom i kjølvannet av at store techselskaper rapporterte sterke tall, nye møter mellom USA og Kina neste uke og gode økonomiske nøkkeltall.Mandag neste uke drar en topptung amerikansk delegasjon til Shanghai for å holde samtaler med den kinesiske handelsdelegasjonen. Larry Kudlow, direktør hos USAs nasjonale økonomiske råd, det viktigste forumet for rådgivning om økonomisk politikk for den amerikanske presidenten, fortalte i et intervju med CNBC at man ikke bør ha for store forventninger til møtet.- Jeg forventer ikke noen omfattende avtale. Når jeg snakker med de som skal forhandle, så tror jeg de drar for å nullstille situasjonen og forhåpentligvis gå tilbake til der samtalene var i slutten av mai, sa Kudlow til nyhetsbyrået.Videre, etter at jobless claims kom inn sterkere enn ventet i går, så viste den amerikanske BNP-veksten seg sterkere enn ventet fredag. BNP økte med 2,1 prosent på årsbasis i USA i andre kvartal, ned fra 3,1 prosent i første kvartal. Det var ifølge vår finanskalender ventet en vekst på 1,8 prosent.