Degraderer Mowi og SalMar

Meglerhus vraker kjøpsanbefalinger.

Nordea Markets nedgraderer Mowi fra kjøp til hold, går det ifølge TDN Direkt frem av en oppdatering tirsdag.- Markedsoppdateringen for 2. kvartal var 5,1 prosent over konsensus og 6,1 prosent over våre forventninger. (...) Etter en periode der Mowi-aksjen har prestert godt, ser vi nå en større risiko i forhold til forventet avkastning i selskapet, da vi mener den positive markedsoppdateringen allerede var priset inn i aksjekursen, skriver meglerhuset.Mowi meldte mandag morgen om et slaktevolum på 98.500 tonn i 2. kvartal, mot tidligere guidet 98.000 tonn.Operasjonell EBIT endte på rundt 208 millioner euro, mot 175 millioner euro i samme periode i fjor og forventet 199 millioner euro.SalMar ogsåMeglerhuset gir ifølge nyhetsbyrået SalMar samme behandling - aksjen nedgraderes fra kjøp til hold.- Slakteoppdateringen for 2. kvartal var rundt 10 prosent bedre enn vi ventet, men vi vil ikke gjøre endringer i våre estimater for slaktevolum for helåret 2019. Høyere slaktevolum tilsier lavere slaktevolum senere. (...) Etter en oppgang på 20 prosent i juli, ser vi en mindre attraktiv risiko mot avkastning i aksjen, skriver Nordea ifølge TDN Direkt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også