Dette er DNB Teknologis favorittaksjer

DNB Teknologi har blitt et folkefond. Slik har forvalterne allokert kapitalen for å slå børsen i tiden fremover.

Børs

DNB Teknologi har blitt et folkefond som mange småsparere har satt deler av sparepengene sine i.Fondet har levert formidabelt de siste årene. 24,28 og 22,76 prosent annualisert avkastning for henholdsvis de siste fem og ti årene taler for seg selv.Fondet har også en sharpe ratio på 1,42, ifølge Morningstar, noe som indikerer at forvalterne Anders Tandberg-Johansen, Erling Thune, Sverre Bergland og Erling Kise evner å generere fantastisk meravkastning også risikojustert.Fondets største posisjon ved månedsskiftet mai-juni var søkemotorgiganten Google (Alphabet). Fondet har investert 7,77 prosent av kapitalen i aksjen som har steget 1,71 prosent de siste 12 månedene.Den nest største posisjonen, med en andel på 6,64 prosent, er Vodafone, en multinasjonal mobiloperatør med hovedkontor i Storbritannia. Vodafone-aksjen har falt 29,34 prosent det siste året.DNB Teknologi har 6,50 prosent av forvaltningskapitalen i Microsoft, verdens mest verdifulle selskap. Softwaregiganten har en markedsverdi på svimlende 1,02 billioner dollar. Aksjen har steget 38,76 prosent de siste 52 ukene.Med en andel på 5,36 prosent er det franske betalingsteknologi-selskapet Ingenico Group den fjerde største posisjonen i fondet. Aksjen har har steget 0,47 prosent det siste året.I tillegg til Vodafone har teknologifondet og en stor andel, 4,95 prosent, i en annen mobiloperatør, nemlig T-Mobile US. Aksjen har lagt på seg 25,67 prosent det siste året.Det Japanske spillselskapet Nintendo har også funnet veien inn i porteføljen og utgjør 4,53 prosent av fondet. Nintendo-aksjen har klatret 11,83 prosent det siste året på børsen i Tokyo.Facebook er også representert i fondet med en andel på 4,20 prosent. SoMe-giganten har vært i hardt vær det siste året på grunn av utfordringer med personvern, men aksjen er allikevel opp 2,31 prosent de siste 12 månedene.Charter Communications utgjør 4,02 prosent av DNB Teknologi. Telekom- og kabelgiganten har lagt på seg så mye som 33,55 prosent på børsen i New York de siste 52 ukene.Oracle utgjør 3,97 prosent av fondet, og aksjen er opp 31,64 prosent siden starten av juli 2018.Spillselskapet Square Enix Holdings er fondets tiende største posisjon med en andel på 3,79 prosent. Aksjen er ned 32,60 prosent det siste året.

dnb teknologi
dnb asset management
Nyheter
Børs