Dette kan gi aksjerally

Børs

(Finansavisen): Utsiktene til lavere renter fra sentralbankene og fallet i de lange obligasjonsrentene er viktigere for aksjemarkedet enn svekkelsen av økonomien som også finner sted. Det kommer frem av et intervju med Vegard Søraunet, investeringsdirektør i Odin Forvaltning, i Finansavisen.- Den vendingen fra sentralbankene vi har sett nå, gjør at det blir lave renter mye, mye lengre enn vi trodde, sier Søraunet til Finansavisen.I fjor var det fortsatt ventet flere rentehevinger fra Federal Reserve, mens spørsmålet ellers var når Den europeiske sentralbanken (ESB) ville begynne å sette opp renten. Nå priser rente­markedet inn flere rentekutt fra begge i løpet av året. I det nye rentescenariet vil investorene betale mye mer for en forutsigbar inntjening, venter Søraunet, som nå tror på et Japan-lignende scenario for også Europa og Norden.- Det er vanskelig å ta inn over seg at P/E på 20 bør være den nye «normalen» nå, sier han, men tror investorenes tilpasning til prisingen av nordiske aksjer under et langsiktig lavrentescenario vil skje gradvis over tid, sier Søraunet til Finansavisen.Les også: Advarer mot syv aksjer

børs
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse