Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag. Analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs fredag. Analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen spår åpningen."De asiatiske børsene (med få unntak) steg mandag etter at Trump og Xi Jinping ble enige om en ny våpenhvile i handelskrigen da de møttes under G20-møtet i Japan i helgen. Tilsvarende våpenhvile ble inngått ved forrige G20-møte i november i fjor. Derfor var dette et sannsynlig utfall denne gangen også. Partene skal nå gjenoppta/intensivere forhandlingene om en ny handelsavtale. I mellomtiden får Kinas store techgigant, Huawei, lov til å kjøpe tjenester av amerikanske selskaper, samt at Kina skal øke kjøpene av amerikanske jordbruksprodukter", skriver Berntsen i morgenrapporten. "Når det er sagt, bedrifter verden over, er ventet å fortsatt begrense igangsettelse av nye store investeringer/ansettelser så lenge handelskrigen fortsatt pågår. Med andre ord, de globale vekstutsiktene er ikke ventet å bedres med det første. Oljeprisen er også opp mandag morgen, hovedsakelig hjulpet av signaler om at OPEC og dets samarbeidspartnere vil forlenge dagens kuttavtale med inntil 9 måneder. Russlands president, Putin, møtte representanter fra Saudi Arabia i forbindelse med helgens G20-møte. OPEC-møtet starter for øvrig i dag og avsluttes i morgen", fortsetter Berntsen. Oslo BørsHovedindeksen endte fredag opp 0,05 prosent til 864,63 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,3 milliarder kroner. Fredag ettermiddag meldte Höegh LNG at AGL har valgt Höegh LNGs FSRU "Höegh Esperanza" til Crip Point LNG-prosjektet i Australia. Aksjen steg 3,24 prosent. Hydrogenselskapet Nel klatret 9,41 prosent. Tidligere i juni var det en eksplosjon ved en Uno-X hydrogenstasjon ved Sandvika Storsenter. Årsaken skal ha vært en hydrogenlekkasje etter at en plugg ble feilmontert. Seismikkselskapet EMG meldte at det er tildelt en kontrakt fra BP  for en proprietær CSEM-studie, offshore Senegal og Mauritania. Aksjen steg 5,38 prosent.Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling steg 3,13 prosent etter at selskapet fikk godkjent forpliktelser for finansiering av totalt 645 millioner dollar.Hele børskommentaren her USADet var oppgang på Wall Street fredag, mens investorene ventet i spenning på helgens handelsamtaler mellom Donald Trump og Kinas president Xi Jinping på G20-møtet i Japan.  - Alle øyne er på G20-møtet. Det er alt folk har snakket om og fokusert på denne uken, uttalte James Masserio i Societe Generale, ifølge CNBC. - Vi ser definitivt litt kortsiktig volatilitet. Markedet forbereder seg på en bevegelse den ene eller den andre veien, sa han videre. Dow Jones endte dagen med en oppgang på 0,28 prosent til 26.599,96 poeng. Nasdaq steg 0,48 prosent til 8.006,24 poeng. S&P 500 steg 0,57 prosent til 2.941,74 poeng. Hele USA-kommentaren her OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 2,41 prosent til 66,31 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 2,41 prosent til 59,89 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,40 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.AsiaI Japan stiger Nikkei 2,60 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,92 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer 1,88 prosent, og CSI 300 styrkes 2,47 prosent.Hang Seng i Hong Kong er derimot ned 0,28 prosent, mye grunnet nye protester i landet, mot både det sittende Hongkong-styret generelt og mot Kina.Kospi i Sør-Korea klatrer 0,03 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,56 prosent, og Straits Times i Singapore stiger 1,26 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagMakro

 • Japan: Tankan-rapport 2. kvartal
 • Japan: Industri PMI endelig, juni
 • Kina: Industri PMI endelig, juni
 • Sverige: PMI industri, juni, kl 08.30
 • Norge: PMI industri, juni, kl 09.00
 • Italia: PMI industri, juni, kl 09.45
 • Frankrike: PMI industri, endelig, juni, kl. 09.50
 • Tyskland: PMI industri, endelig, juni, kl 09.55
 • Tyskland: Arbeidsledighet, juni, kl. 09.55
 • EMU: PMI industri, endelig, juni, kl. 10.00
 • EMU: M3, mai, kl. 10.00
 • Storbritannia: PMI industri, juni, kl. 10.30
 • EMU: Arbeidsledighet mai, kl 11.00
 • USA: ISM PMI industri, juni, kl 16.00
 • USA: Bygginvesteringer, mai, kl 16.00
Annet
 • SSB: Omsetning av sjøhytter - Familieoverdragelser og fritt salg i perioden 2015-2018, kl. 08.00
 • SSB: Livs- og skadeforsikringsselskaper, regnskap, 2018, kl. 08.00
 • SSB: Pensjonskasser, 2018, kl. 08.00
 • SSB: Landbrukseiendommer, 2018, kl. 08.00
 • OPEC-møte
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)

oslo børs
dette vil påvirke oslo børs
roger berntsen
oljeprisen
wall street
asia-børsene
Nyheter
Børs