Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs tirsdag.

Publisert 30. juli 2019 kl. 07.55
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.44
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 538 ord
Nordnet, med analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen, tror Oslo Børs åpner opp 0,2 prosent, eller innenfor intervallet [0,1, 0,3] prosent."Forhandlingene mellom USA og Kina om en ny handelsavtale brøt sammen i mai i år, men nå gjør partene et nytt forsøkt på å komme til enighet, da de møtes ansikt-til-ansikt i Shanghai denne uken. Når det er sagt, gitt at handelskrigen er langt inne i sitt andre år, kan det tenkes at avstanden er relativt stor på viktige punkter. Med andre ord, det er naturlig å anta at «krigen» fortsetter", skriver Berntsen i morgenrapporten."I 2020 er det duket for nytt presidentvalg i USA, noe som kan tenkes å påvirke partenes strategi. Slik situasjonen er i dag håper nok kineserne at Trump ikke blir sittende i fire nye år. Trump på sin side er avhengig av at amerikansk økonomi er sterkest mulig gjennom valgkampen for å sikre en ny presidentperiode", fortsetter Berntsen."Akkurat nå ser de økonomiske utsiktene mindre gode ut, spesielt for verdensøkonomien. Derfor ønsker Trump «massive» rentekutt fra Fed. I morgen skal den amerikanske sentralbanken avholde rentemøte, et møte som er ventet å få stor oppmerksomhet da markedet priser inn et rentekutt på 25 punkter. Et eventuelt kutt i morgen vil være det første kuttet på over 10 år", skriver analytikeren.Oslo BørsHovedindeksen endte mandag i 865,08, ned 0,27 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2.643 millioner kroner. Hexagon Mobile Pipeline, et Hexagon Composites-selskap, 
har mottok en ordre for Titan 53-transportmoduler Hele børskommentaren her Hele USA-kommentaren her Hele Asia-kommentaren her
 • Apple
 • BP
 • Lufthansa
 • Procter & Gamble
 • Veon
 • Japan: Rentebeslutning
 • Japan: Arbeidsledighet juni
 • Japan: Industriproduksjon foreløpig juni
 • Frankrike: Foreløpig BNP 2. kvartal, kl. 07.30
 • Norge: Detaljhandel, juni, kl. 08.00
 • Norge: Varekonsum, juni, kl. 08.00
 • Tyskland: Konsumenttillit august, kl. 08.00
 • Tyskland: KPI-delstater
 • Sverge: Foreløpig BNP 2. kvartal, kl. 09.30
 • EMU: Økonomisk tillit, kl. 11.00
 • Tyskland: Foreløpig KPI juli, kl. 14.00
 • SSB: Godstransport med lastebil, 1. kvartal 2019, kl. 08.00
 • API: ukentlig oljelagertall, kl. 22.30
. Bestillingen har en verdi på 4 millioner dollar, tilsvarende cirka 34 millioner kroner. Hexagon-aksjen steg 7,31 prosent.Hofseth Biocare hentet 118 millioner kroner gjennom utstedelse av 29.483.682 nye aksjer. Tegningskursen var på 4,00 kroner, som tilsvarende sluttkurs 23. juli. Aksjen ble løftet 9,30 prosent.Konsernsjef i Polarcus, Duncan Eley, kjøpte 375.000 aksjer i selskapet, mens finansdirektør Hans-Peter Burlid kjøpte 270.000 aksjer. Aksjen klatret 4,58 prosent.OljeprisenBrent-oljen er opp 0,57 prosent til 64,07 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,58 prosent til 57,20 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 63,15 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.USAUtviklingen på de toneangivende indeksene på Wall Street var blandet mandag. Dow Jones steg 0,11 prosent, mens S&P 500 og Nasdaq endte dagen ned henholdsvis 0,16 og 0,44 prosent.Hovedfokuset i markedet denne uken retter seg mot Feds rentebeslutning, handelssamtaler og kvartalsrushet.Onsdag og torsdag denne uken møtes styret i Federal Reserve for å avholde sitt rentemøte for juli.Det prises inn om lag 80 prosent sannsynlighet for et juli-kutt på 25 basispunkter. De fleste strateger forventer ett til tre rentekutt for inneværende år.AsiaI Japan stiger Nikkei 0,35 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,28 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer 0,65 prosent, og CSI 300 er opp 0,74 prosent. Hang Seng i Hong Kong styrkes 0,34 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,68 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 0,29 prosent, og Straits Times i Singapore styrkes 0,17 prosent.Dette skjer i dagResultater, utlandet Makro Annet Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)