Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag.

Børs

Usikkerhet rundt handelsavtale sender de ledende asiatiske børsene ned i morgentimene onsdag.I Japan falt Nikkei 0,79 prosent, mens den brede Topix indeksen endte ned 0,96 prosent. I Kina er Shanghai Composite ned 0,70 prosent, samtidig som CSI 300 svekket seg med 0,54 prosent. Videre til Hong Kong er Hang Seng ned 0,18 prosent. Kospi indeksen i Sør Korea falt 1,15 prosent, mens ASX 200 indeksen i Australia endte opp 0,56 prosent. Straits Times indeksen i Singapore falt 0,35 prosent. Les hele Asia-kommentaren her. Tror Oslo Børs åpner flattNordnet, med analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen i spissen, tror Oslo Børs åpner flatt i dag , eller innenfor intervallet [-0,2, 0,2].- De amerikanske børsene, med S&P 500 i spissen, steg på ny i går kveld. Rentemarkedet derimot, svekket seg ytterligere, da de korte rentene steg tirsdag, mens de lange sto stille. Mao. signalene i markedet er tvetydige; noen investorer har blitt mindre engstelige for handelskrigen mellom USA og Kina etter helgens positive møte dem i mellom, mens andre forbereder seg på svakere globale vekstutsikter som en følge av at handelskrigen er inne i sitt 2. år og fortsatt pågår. Oljeprisen, som er svært sensitiv til endringer i globale vekstutsikter, falt til dels mye i går, skriver Berntsen.- Det ligger nå i «kortene» at Trump også ønsker å gå til «krig» mot EU hva gjelder handel. En evt. «handelskrig» mellom USA og EU kan tenkes å bli mer alvorlig enn den pågående «krigen» mellom USA og Kina. Når det er sagt, ovenfor EU har USA mindre gode kort på hånden, derfor kan denne tenkes å ha mer strategisk betydning for Trump nå som valgkampen i USA nylig har startet.OljeprisenOnsdag morgen omsettes Brent-oljen for 62,58 dollar fatet, opp 0,29 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,50 prosent til 56,41 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 63,60 dollar ved børsslutt tirsdag.Wall StreetDet endte til slutt med en oppgang på Wall Street tirsdag, og dermed nok en all-time high for S&P 500. Det skjedde til tross for at USA natt til tirsdag norsk tid truet med å innføre toll på enda flere EU-produkter, blant annet på ost, pølser og whisky.Truslene kan ha bidratt til å dempe optimismen rundt en handelsavtale mellom USA og Kina etter helgens G20-møte. De amerikanske indeksene fikk en pen opptur i går på optimisme fra helgens møte. Dow Jones steg 0,26 prosent til 26.786,68 poeng. Nasdaq endte 0,22 prosent til 8.109,09 poeng, S&P 500 steg 0,29 prosent til 2.973,01 poeng. Les hele USA-kommentaren her. Oslo BørsDet snudde ned sammen med oljeprisen utover dagen på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte ned 0,17 prosent til 877,45 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,25 milliarder kroner.I laksesektoren var det god stemning tirsdag. Sjømatindeksen steg hele 3,23 prosent. Det skjedde etter at Bakkafrost meldte at selskapet slaktet 12.600 tonn fisk i 2. kvartal.Bakkafrost klatret 2,62 prosent. Av andre lakseaksjer steg Grieg Seafood 4,70 prosent, mens Lerøy Seafood suste opp 4,42 prosent. Austevoll endte opp 2,70 prosent. Les hele børskommentaren her. Dette skjer i dag:Rapporter:Stolt-Nielsen: Presentasjon hos Swedbank, Filipstad Brygge 1, webcast 14.00Utenlandske rapport:Dustin kl. 08.00Makro:Japan (02:30), PMI sammenstilt, juniKina (03:45), PMI tjenester, juniSverige, PMI tjenester, juniSpania (09:15), PMI sammenstilt, juniItalia (09:45), PMI sammenstilt, juniFrankrike (09:50), PMI sammenstilt, juniTyskland (09:55), PMI sammenstilt, juniEMU (10.00), PMI sammenstilt, juniStorbritannia (10:30), PMI sammenstilt, juniUSA (14:15), ADP privat sysselsetting, juniUSA (14:30), Handelsbalanse, maiUSA (14:30), jobless claimsUSA (15:45), Markit PMI tjenester, juniUSA (16:00), Industriordre, maiUSA (16:00), ISM tjenester, juniAnnet:SSB, ukentlig lakseeksport 8.00Vannmagasinstatistikk 13.00Ukentlig oljelagertall fra DOE 16.30Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)

oslo børs
Nyheter
Børs