Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag. Analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Nordnet, med analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen, tror Oslo Børs åpner opp 0,2 prosent i dag, eller innenfor intervallet [0,1, 0,3] prosent. "Både S&P 500, Nasdaq og Dow Jones steg til ny all-time high i går kveld, noe som kan tenkes å hjelpe børsene i Europa i dag, inkludert Oslo Børs. Investorenes appetitt for aksjer har økt de siste dagene, blant annet på grunn av USAs og Kinas positive handelsamtaler under G20-møtet forrige helg. I tillegg har troen på at den amerikanske sentralbanken vil kutte renten allerede i juli, økt betraktelig. Når det er sagt, lavere renter er en indikasjon på svakere økonomiske vekstutsikter, derfor er mange investorer også engstelige for fremtiden. Engstelige investorer søker ofte trygge havner, det vil si rentepapirer eller de mest robuste selskapene", skriver Berntsen i morgenrapporten. "Det kan være verdt å merke at den siste tids aksjeoppgang har vært drevet av en håndfull store/solide selskaper, deriblant Microsoft, Apple , Alphabet og Amazon. Med andre ord, aksjeoppgangen den senere tid har vært sterk, men smal", fortsetter Berntsen. Oslo BørsOnsdag klatret hovedindeksen på Oslo Børs 0,29 prosent før den sluttet på 879,99 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,7 milliarder kroner.Store selskaper som Hydro, Telenor og DNB la på seg henholdsvis 1,11 prosent, 1,29 prosent og 0,90 prosent.Stolt-Nielsen fikk et resultat etter skatt på 3,55 millioner dollar i 2. kvartal 2019, mot 9,66 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat på 10 millioner dollar. Aksjen klatret 1,17 prosent.Hiddn Solutions stupte onsdag 45,53 prosent. Selskapet sendt ut en børsmelding hvor de innrømmer at de er insolvente og driver med tap.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,97 prosent til 63,20 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,99 prosent til 56,76 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 63,60 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Morgan Stanley senket tirsdag sitt langsiktige prisanslag for Brent-oljen til 60 dollar fatet, fra tidligere 65 dollar fatet. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Nedjusteringen ble gjort etter at OPEC og deres respektive samarbeidspartnere ble enige om å kutte produksjonen i ytterligere ni måneder.Den amerikanske storbanken venter nå at oljemarkedet stort sett vil være balansert i 2019, og at Brent-prisen i de neste tre kvartalene vil ligge rundt 65 dollar fatet.USAOnsdag, dagen før nasjonaldagen, stengte Wall Street tidlig. Stikkordene var, rekord, rekord og rekord.Dow Jones sluttet opp 0,67 prosent til 26.996,00, S&P 500 steg 0,77 prosent til 2.995,82 og Nasdaq-indeksen endte opp 0,74 prosent til 8.170,23.Aldri har indeksene vært høyere, men det stopper ikke president Donald Trump fra å be om mer. I hvert fall mer penger inn i systemet.- Kina og Europa spiller et stort valutamanipuleringspill og pumper penger inn i systemene sine for å konkurrere med USA. Vi burde matche, eller fortsette å være idiotene som sitter og ser høflig på at de andre landene fortsetter å spille sine spill - som de har gjort i mange år, skriver Trump på Twitter der han samtidig benyttet anledningen til å gratulere med børsrekordene.Hele USA-kommentaren her AsiaTorsdag er det opp i Tokyo, med Nikkei 225 opp 0,26 prosent og Topix opp 0,59 prosent.I Kina faller Shanghai Composite 029 prosent, mens CSI 300 er ned 0,49 prosent.I Hong Kong er Hang Seng ned 0,11 prosent, mens Hang Seng 35 er svakt opp.I Sør-Korea er Kospi-indeksen opp 0,19 prosent. Strait Times i Singapore er opp 0,25 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

  • Eolus Vind med kvartalstall, kl. 8:30
Makro
  • FAO: Månedlig matvareindeks
  • Tyskland, PMI industri, juni, kl. 9:30
  • ØMU: Detaljhandel, mai, kl. 11:00
  • USA: DOE ukentlige gasslagertall, kl. 16:30.
  • USA: Børsene stengt
AnnetKilder: SSB og TDN Direkt

dette vil påvirke oslo børs
oslo børs
roger berntsen
oljeprisen
wall street
asia-børsene
Nyheter
Børs