Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs fredag. Analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen spår åpningen.

Børs

Nordnet, med analytiker og aksjeekspert Roger Berntsen, tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,1] prosent.Venter på «månedens viktigste»De asiatiske børsene endte flatt fredag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Ei heller er det drahjelp å fra børsene i USA, som holdt stengt i går (nasjonaldag).«Når det er sagt, senere i dag (14:30) slippes «månedens viktigste tall», de amerikanske arbeidsledighetstallene (Non-farm payrolls). Skulle arbeidsledighetstallene komme inn på den svake siden, vil dette «tvinge» Fed (sentralbanken i USA) til å senke renten allerede i Juli, noe mange investorer både tror og håper på. Derimot, skulle tallene overraske på oppsiden vil sannsynligheten for et snarlig kutt reduserer», skriver Berntsen i en oppdatering.Det generelle nyhetsbildet har ifølge analytikeren for øvrig ikke endret seg vesentlig det siste døgnet, da det meste fremdeles handler om handelskrigen mellom USA og Kina.Oljepris preges av handelskrigOljeprisen, som er viktig for en rekke selskaper på Oslo Børs, er svakt ned i forhold til gårsdagens nivåer.«Det er ingen spesifikke årsaker til nedgangen i oljeprisen annet enn at markedet er følsom for endringer i etterspørselen pga. den pågående handelskrigen mellom USA og Kina. Det er en kjensgjerning at dagens fastlåste situasjon mellom verden to største økonomier påvirker verdensøkonomien negativt», skriver Berntsen.Brent-oljen er fredag morgen opp 0,13 prosent til 63,38 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,07 prosent til 56,84 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 63,49 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.AsiaBevegelsene er ikke de største på Asia-børsene fredag, etter at amerikanske markeder var stengt torsdag grunnet feiringen av Uavhengighetsdagen.I Tokyo faller Nikkei marginalt til 21.695,06, mens den bredere Topix-indeksen faller 0,1 prosent til 1.588,88.I Kina er large cap-indeksen CSI 300 opp 0,1 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen er ned 0,2 prosent.Hang Seng i Hongkong er opp 0,1 prosent, mens Sydney-børsen stiger 0,5 prosent «down under».Les mer om resultatvarsel og utviklingen i Asia her. Oslo BørsStemningen var god på Oslo Børs i går, i kjølvannet av all-time high i USA  onsdag og positive Asia-børser  tidligere torsdag.Hovedindeksen endte på 888,56, opp 0,97 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.409 millioner kroner.Norwegian lettet for øvrig 9,6 prosent til 40,87 kroner etter oppmuntrende trafikktall  for juni. Aksjen er dermed på sitt høyeste siden midten av mai.- Solide tall, med yield og kabinfaktor over både vårt estimat og konsensus, skriver Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen i en oppdatering.Børsene i USA holdt stengt torsdag, grunnet 4. juli.Dette skjer i dagRegnskapsrapporter, Norden

 • Diös 7.00
 • Fabege 8.00
 • Industrivärden 10.00
Vi tar også med at Lerøy Seafood Group kommer med slakteoppdatering for 2. kvartalEtter Norwegians trafikktall i går, følger SAS (11:00) opp i dag.Makro, Norge (SSB)
 • Uføretrygdede, 2018
 • Industriomsetning, mai
 • Industriproduksjon, mai
 • Byggekostnader for bosteder, juni
Tallene slippes som vanlig klokken 08:00.Makro, utenlands
 • Tyskland (08:00), Fabrikkordre, mai
 • Tyskland (08:00), Industriproduksjon, mai
 • Frankrike (08:45), Handelsbalanse, mai
 • USA (14:30), Arbeidsmarkedsrapport, juni
 • USA (14:30), Arbeidsledighet, juni
Ellers fra USA tar vi med at Baker Hughes slipper sin ukentlige riggtelling (19:00).Månedens viktigsteI dag legger altså amerikanske myndigheter frem en ny arbeidsmarkedsrapport (non-farm payrolls), av mange karakterisert som månedens viktigste nøkkeltall.Konsensus før arbeidsmarkedsrapporten er ifølge Marketwatch at 170.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i juni.Det vil i så fall være opp fra 75.000 i mai.

dette vil påvirke oslo børs
aksjemarkedet
oslo børs
oljepris
Nyheter
Børs